Šef obezbeđenja otkriva

Najveća uvreda za princezu Dajanu: Tajne isplivale, šta je sve preživela u braku sa Čarlsom!

Dajana. Izgledala je gordo, držeći glavu visoko uzdignutu dok je ponovo ulazila na proslavu. Divio sam joj se zbog toga. Par minuta kasnije pojavili su se i Čarls i Kamila i izgledali su potreseno - šta god da je Dajana uradila, čini se da je pogodila pravo u metu, ispričao je Ken
Vip priča
20:54h Autor:
Najveća uvreda za princezu Dajanu: Tajne isplivale, šta je sve preživela u braku sa Čarlsom!
Foto: Profimedia

Inspektor Ken Verfi, jedan od šefova obezbeđenja britanske princeze Dajane, nedavno je objavio knjigu sećanja "Pažljivo čuvana tajna" u kojoj govori o svemu čemu je pronceza bila izložena u braku s princom Čarlsom.

Odlomke je objavio britanski Dejli mejl. U to vreme Verfi je već dve godine bio u obezbeđenju Ledi Di i nije bilo neobično i da mu se poverava.

Osvetnička haljina šalje jasnu poruku: Vidi šta propuštaš! Večna lekcija princeze Dajane! (FOTO)

"Princeza od Velsa, iskreno verujem, te večeri 1989. nije otišla na rođendansko slavlje u kuću lejdi Anabel Goldsmit u Ričmondu s namerom da se sukobi s ljubavnicom svog muža," zapisao je Vefri.

"Zapravo, verujem da je jednostavno smatrala da treba da podrži princa Čarlsa. Ono što se dogodilo te noći bilo je spontano - sasvim oprostivo, rekli bi mnogi, ali i noćna mora za mene kao nekog zaduženog za njeno obezbeđenje. Dajana nikada zvanično nije bila obaveštena o aferi svog supruga s bivšom devojkom, ženom koju je smatrao svojom srodnom dušom, Kamilom Parker Bouls.

Nije ni trebalo da joj kažu: sva posluga u palati Kensington je znala za to i bilo je nemoguće da se ona pravi da ne zna. Gotovo svi gosti na proslavi su takođe znali. Oni su se okupili da bi proslavili 40. rođendan Kamiline mlađe sestre Anabel Eliot, i na putu ka Ričmondu princ je jasno stavio Dajani do znanja da nije srećan zbog njenog prisustva zadirkujući je čitavim putem.

Svirepo ubijena u 9. mesecu trudnoće: Tragična životna priča najlepše žene Holivuda (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Sedeo sam u tišini na prednjem sedištu automobila i nisam bio siguran šta mogu da očekujem od večeri pred nama. Prethodno mi je Dajana rekla da nema nameru da se izljubi s Kamilom kada se budu srele.

Pružiću ruku i videti da li će je prihvatiti, rekla je.

Mnogi od gostiju nisu krili iznenađenje zbog njenog prisustva, ali uskoro sam se povukao u kuhinju uveren da će sve biti u redu i da bi moje prisustvo moglo samo da je ometa. Bio sam tamo oko 90 minuta kada sam čuo da me princeza zove. Pojavila se na vratima, uplakana i uznemirena, rekavši da je njen suprug nestao sa svojom ljubavnicom. Bila je odlučna u tome da ih nađe i suoči se s njima i želela je da budem s njom.

"Hoćeš li mi pomoći, Ken? Sad mi je stvarno dosta. Neću da se tako prema meni ponaša u javnosti. Hoću odmah da razgovaram s njom", rekla je. Moja policijska zaduženja ne uključuju i emotivne savete, ali sam se pitao je li mudro da se pravi scena.

Ali Dajana se nije mogla uveriti da to ne čini i odvela me je niz stepenice u podrum kuće gde su se igrala deca. U jednom uglu udubljeni u razgovor, sedeli su Čarls i Kamila.

"Molim te, Ken, ne idi", promrmljala je Dajana dok je ovo dvoje s osećanjem krivice skočilo na noge. Činilo se da joj moje prisustvo daje snagu za ono što je nameravala da kaže. Ali ja sam mislio da ne bi trebalo da prisustvujem toj intimnoj raspravi, izvinio sam se i povukao u dno stepenica. Cela situacija mi se činila neverovatnom. Šta je trebalo Čarlsu i Kamili da se izdvajaju tokom proslave na kojoj je puno ljudi i na kojoj je prisutna i princeza?

Vetar oduvao periku i otkrio njenu najveću tajnu: Ovako izgleda lice pevačice Sije! (FOTO, VIDEO)

Foto: Fonet
Foto: Fonet

To je bila neverovatna uvreda za Dajanu, a jedino prihvatljivo objašnjenje je da je princ verovao da njegovo odsustvo neće biti primećeno.

Nakon nekoliko minuta pojavila se Dajana. Izgledala je gordo, držeći glavu visoko uzdignutu dok je ponovo ulazila na proslavu. Divio sam joj se zbog toga. Par minuta kasnije pojavili su se i Čarls i Kamila i izgledali su potreseno - šta god da je Dajana uradila, čini se da je pogodila pravo u metu. Ali ostatak večeri odvojeno su se kretali kao da se ništa nije dogodilo i tako su se pretvarali sve do ulaska u auto i povratka u palatu Kensington.

Princeza je svog utihnulog muža bezbroj puta pitala: Kako si to mogao da mi uradiš. Ja sam sedeo na prednjem sedištu, i u tišini gledao napred.

Dajana nije bila emotivno jaka. Po vlastitom priznanju, te noći nije spavala plačući bez prestanka. Saosećao sam s njom. Bila je mlada žena i majka koja je očajnički želela da je njen muž voli. Princ Čarls nije bio loš čovek, ali način na koji se prema njoj ophodio te noći bio je neoprostiv. Od tog momenta, Dajana je prestala da koristi sve eufemuzme o onoj ženi i njegovoj gospi.

Kamilu je zvala "rotvajler", ako ju je ikada i spomenula. Nije da je Dajana odustala od borbe za naklonost svog muža, ali jednostavno joj je više bilo muka da se bori svakog dana.

Događaj koji je promenio sve: Najtužnija holivudska priča sa snažnom porukom!

Od momenta kada sam 1986. prebačen u Odeljenje za zaštitu kraljevske porodice i diplomata video sam da je njihov brak u ozbiljnom problemu. Čarls je u najboljem slučaju bio hladan prema svojoj ženi, dok je ona ponekad bila histerična i u najgorem slučaju - zla.

Princ nije bi spreman nimalo da popusti svojoj zahtevnoj ženi: kao naslednik prestola verovao je da ima urođeno pravo da sve bude po njegovom. Nije ga bilo briga da li će time da nervira svoju prelepu princezu. Često bi govorio i o propasti privatnih planova njih kao para, zabavljajući tako svoje prijatelje.

Da bi stvari bile gore, tokom letnjih vikenda dolazila je do izražaja prinčeva strast za polom koji je Dajana smatrala opasnim i nasmrt dosadnim. Kada je vodila sinove da gledaju kako im otac igra, fotografi su se fokusirali na nju i princ se idućeg jutra žalio nakon što je pregledao novine da je ona pozirala za kamere.

"Prilično glamurozna devojka", rekao bi s prezirom. Princeza bi se razbesnela i tada bi Čarls, koji je mrzeo sukobe, nestao u svom voljenom vrtu.

"Idi, pričaj sa svojim biljkama. Da sam ti barem ja toliko važna kao to cveće", vikala bi Dajana za njim.

Najbogatija pevačica na ivici propasti: Izjeda je opaka bolest, organi otkazuju, ostala bez dinara!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Do odvajanja je došlo posle nesreće na polu 1990. Čarls je pao s konja i slomio ruku i Dajana je bila pored njega u bolnici. Otišla je nakon što joj je Čarls rekao da ne želi njeno prisustvo. Nekoliko minuta kasnije stigla je Kamila.

Dok smo se vozili do Londona, Dajana mi je priznala, tiho i tužno, bez bilo kakve histerije i apsolutno odnučna, da je to bila kap koja je prelila čašu. Više nije bila spremna da bilo šta pokuša kako bi spasila brak.

Kamila se tog dana uselila u kuću u Hajgrovu a Čarls joj je dozvolio da se ponaša kao kod kuće i to do te mere da joj je, iako je sam zakleti nepušač, dozvolio da puši u čitavoj kući. Princ se polako oporavljao. Gotovo tri meseca kasnije primljen je na operaciju slomljene ruke. Dajana ga je posetila i ponovo je taj susret trajao jedva neki minut.

Nakon što je napustio bolnicu, Čarls se povukao na oporavak na majčin posed u Birkhalu. Tokom boravka tamo, prvi put otkad se oženio slikali su ga zajedno s Kamilom Parker Bouls. Tu je bila i kraljica majka što je potvrdilo Dajanino uverenje da je kraljevska porodica na najvišem nivou tolerisala Čarlsovu preljubu.

Takođe, princeza je imala običaj i da nestane i pobegne obezbeđenju. Jednom sam se na nekoliko minuta uplašio da je pokušala da se ubije. Tokom 1992. kada je na pomolu bio razvod, princ i princeza su bili na odmoru na jahti prijatelja u Egejskom moru. Štampa je to nazivala "ljubavnim krstarenjem", ne toliko pomirenjem, koliko drugim medenim mesecom. Istina je bila sasvim drugačija.

Dajana nije bila raspoložena da se pretvara, a njen stav i ponašanje učinili su nepodnošljivim život svima Neograničene količine šampanjca i kavijara bile su slaba uteha.

Kraljevski par je prosto podelio jahtu na dve zone oko svojih odvojenih kabina, ne zalazeći jedan na teritoriju drugog. Dajana je s pravom sumnjala da je Čarls veći deo dana provodio na satelitskom telefonu pričajući s Kamilom.

Pukla bruka slavnog muzičara: Slomio mi je rebro, terao me da pijem njegov urin! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Atmosfera je toliko bila napeta da su čak i Vilijam i Hari postali zabrinuti zbog čudnog ponašanja svoje majke. I to mi je palo na pamet kada je jedan oficir zadužen za princezinu bezbednost došao do moje kabine i rekao mi da Dajanu niko nije video nekoliko sati. Nije bila u svojoj kabini i on se plašio da se bacila s palube. Došlo je do panike. Princu sam izneo svoju zabrinutost. Oficir i ja smo krenuli u potragu i setio sam se da sam je nekoliko dana ranije video kod čamaca za spasavanje.

U jednom od njih, ispod platnenog prekrivača, otkrio sam Dajanu. Satima je tu sama sedela i jecala. Odmah sam osetio olakšanje, a potom i saosećanje. Rekao sam kolegi da obustavi potragu i sam se popeo pod pokrivač i tu smo naredna dva sata proveli u razgovoru.

Ken, oni me ne razumeju - stalno je ponavljala - oni misle da sam luda i žale me i svi su uključeni u to. Oni znaju da je po celi dan na telefonskoj liniji s rotvajlerom. Pa on je ovde sa mnom samo zato što mu je mamica tako naredila. On je jadan, a ovo je plutajući pakao, rekla je.

U tom trenutku je bila spremna da naredi kapetanu da je odveze do obale, odakle bi otišla do najbližeg aerodroma i odletela kući zajedno sa stotinama turista. Molio sam je da izbegne skandal, ali je ona insistirala na tome da kao princeza može da uradi šta joj se prohte. Pokušao sam s poslednji adutom: A šta je s tvojim sinovima?

Tu je popustila. Iznenada, u svemu je videla smešnu stranu – princeza od Velsa i telohranitelj, pripijeni, u čamcu za spasavanje.

Hajde, Ken, bolje da se vratimo. U suprotnom će onaj moj muž da otvara šampanjac nadajući se da da sam skočila s palube i da sada može da se oženi onom rospijom, zaključila je.

Ženstveno i damski, hrabro i smelo: 5 tajni savršenog stila princeze Dajane! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs