Tuga

Dajana bi danas napunila 56 godina: Svi neostvareni snovi voljene princeze! (FOTO)

Nakon udaje za 12 godina starijeg princa Čarlsa 29. jula 1981. godine, lejdi Di je postala miljenica nacije i "kraljica srca" , kako su je nazvali Britanci
Vip priča
00:20h Autor:
Dajana bi danas napunila 56 godina: Svi neostvareni snovi voljene princeze! (FOTO)
Foto: Profimedia

Pre tačno 54 godine, na današnji dan se rodila Dajana Spenser, svima poznatija kao princeza od Velsa.

Rođena je kao treća ćerka grofa Spensera, koji je osmi potomak grofovske porodice. Želela je da bude balerina, ali joj se taj san, kao i mnogi drugi, nije ostvario.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nakon udaje za 12 godina starijeg princa Čarlsa 29. jula 1981. godine, lejdi Di je postala miljenica nacije i "kraljica srca" , kako su je nazvali Britanci. Dajana je prvog sina Vilijama rodila 21. juna 1982. u bolnici Sent Meri, čime je prekinula tradicijom - da se prestolonaslednici rađaju u Bakingemskoj palati.

Drugog sina Harija rodila je 15. septembra 1984. U braku je bila veoma nezadovoljna, patila je od bulimije, a čak je i nekoliko puta pokušala da sebi oduzme život.

Dajana otkrila kada je brak sa Čarlsom počeo da propada: Presudio im neočekivani krivac! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U intervjuu koji je Dajana dala svom profesoru Piteru Setelenu, otkrivene su mnoge tajne pokojne princeze. Tada je priznala da je zaljubljena u jednog člana osoblja, kraljevskog policajca, Barija Manakija. Ne samo što je dobio otkaz kada je skandal otkriven, već je i nastradao u saobraćajnoj nesreći 1987. godine. Dajana je bila ubeđena da je njen ljubavnik likvidiran.

Bila je histerična, plakala je i razbijala nameštaj: Kamila Parker blati princezu Dajanu!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Takođe je u intervjuu rekla da je bila kod kraljice Elizabete 1986. godine da traži pomoć nakon što je saznala da je Čarls nastavio da se viđa sa Kamilom Parker, svojom velikom ljubavi. Kraljica joj je odgovorila: "Ne znam šta bi trebalo da uradite. Čarls je očajan." Pre susreta sa kraljicom presekla je sebi vene, a u trudnoći sa Vilijamom bacila se niz stepenice Bakingemske palate. Dajana i Čarls su se razveli 2. novembra 1996. godine.

Nakon Čarlsa, princeza je ponovo pronašla veliku ljubav i verila se sa Dodijem Al Fajedom. Kobne noći kada su poginuli u pariskom tunelu Alma, kamere hotela Ric snimile su ih kako bezbrižno izlaze i kreću se ka Dajaninom mercedesu. Niko nije mogao ni da pretpostavi da će taj 31. avgust 1997. godine biti poslednji dan njihovog života. Kako su lekari saopštili, Dajana je preminula od unutrašnjeg krvarenja prouzrokovanog jakim povredama grudnog koša.

Prvo i poslednje Dajanino leto kao slobodne žene: Novi detalji o neprežaljenoj princezi! (VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Smrt Dajane i Dodija ostaje obavijena velom tajne svih ovih godina. Prvi optuženi bili su paparaci koji su ih u stopu pratili i nisu im pomogli nakon nesreće, već su nastavili da fotografišu. Nakon toga sumnja je pala na vozača koji je navodno bio pijan. Sumnja se i na britansku obaveštajnu službu kojoj nije odgovarala veza princeze sa muslimanom. Takođe je misterija i beli Fijat uno koji je u tunelu okrznuo auto u kom su bili Dajana i Dodi, a nakon toga je nestao sa mesta nesreće.

Princeza Dajana, dama u svakoj prilici: Otkriveno zašto je uvek nosila tašnicu uz sebe! (FOTO)

Princeza Dajana sahranjena je 6. septembra 1997. uz sve kraljevske počasti na porodičnom imanju Spenserovih.

Zahvaljujući svom ženstvenom i elegantnom stilu ostala je upamćena kao prava ikona stila koja je plenila pažnju prilikom svakog pojavljivanja u javnosti ili službenog putovanja.

Princ Filip o danima nakon Dajanine smrti: U pismu otkriveno šta je najviše pogodilo porodicu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs