Biografija

Ceo život je znamo, ali istinu o njoj ne znamo: Životna priča Nede Ukraden! (FOTO)

Iako mnogi komentarišu da Neda suviše često posećuje plastičnog hirurga, ona tvrdi da dva puta godišnje ide na tretmane radio-talasima koji podmlađuju lice i da sa plastičnom hirurgijom nema ništa
Vip priča
04:18h Autor:
Ceo život je znamo, ali istinu o njoj ne znamo: Životna priča Nede Ukraden! (FOTO)
Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Roditelji Nede Ukraden, Dušan i Anđelija, su poreklom iz Crne Gore. Pošto je otac bio službenik SUP-a, Neda je često menjala mesto stanovanja. Do druge godine je živela u Imotskom uz baku i deku nakon čega je sa roditeljima otišla u Višegrad. Tu je upoznala komšinicu koja ju je naučila da peva sevdalinke.

Zatim su se preselili u Goraždu gde je Neda počela da peva na školskim priredbama u osnovnoj školi “Maksim Gorki” koju je pohađala pet godina.

Sledeća destinacija je bila Brčko u kom su se zadržali dve godine. Tu se prvi put zaljubila, ali nije saznala ime svoje simpatije. Bila je član školskog hora koji je vodio profesor Mirko Šrajer koji je na Nedu uticao da počne da se bavi muzikom. 1962. godine je na festivalu Mladi graditelj sa horom izvela deo pesme “Rjabinuška”, a sledeće godine je pobedila otpevavši pesmu “Naš tabor putuje na jug” pevačice Radmile Karaklajić.

Ovo niste znali o Melaniji Tramp: 8. stavka će vas ostaviti bez teksta!

<\/div>

Sledi selidba u Sarajevo gde se Neda upisuje u osnovnu školu “Slobodan Vuković” i postaje solista u horu. Pohađala je gimnaziju “Braća Ribar” i na nagovor drugarica, nastupila je na festivalu Mladi pjevaju proljeću. Izabrala je pesmu “Kap veselja” Lole Novaković, ali zbog ogromne treme, dobila je zvižduke umesto aplauza. Neda je pomislila da je njena muzička karijera gotova i pre nego što je počela, ali 1966. godine drugarice su je prijavile na audiciju Radio Sarajeva za vokalnog solistu zabavne muzike. Primljena je na audiciji, a ponovo je izvela numeru “Kap veselja”.

Od tog momenta pa do devedestetih Neda je nastupala na svim prestižnim festivalima u zemlji, nastavila da niže hitove.

1990. godine je u izdanju sarajevskog Diskotona izašao album “Poslije nas” . Jedan od saradnika je bio Hari Varešanović, poznatiji kao Hari Mata Hari. Snimila je nekoliko televizijskih šou programa od kojih je jedan bio na Sejšelima. Imala je turneje po SAD-u, Australiji, Zapadnoj Evropi, itd. Pošto su neke Nedine izjave pogrešno protumačene, dospela je na “crnu listu” TVSA.

Borila se za sebe i svog sina: Težak život kraljice narodne muzike! (VIDEO)

<\/div>

1992. godine je krenula na turneju u Švicarsku, ali nakon onoga što se dogodilo, nije se više vratila u Sarajevo. Nedina rodna kuća je srušena, a stan opljačkan. Roditelji su joj doveli ćerku Jelenu u Beograd gde su se njih dve preselile.

Neda karijeru nastavlja u Srbiji gde ne posustaje nego sa ovdašnjim tekstopiscima i muzičarima nastavlja veoma uspešno da sarađuje nižući hitove.

Što se Nedinog privatnog života tiče, u vezi sa Milanom Bilbijom je bila 10 godina, a u braku tri godine nakon čega su se razveli. Ostali su u dobrim odnosima zbog ćerke Jelene. Milan je preminuo 2013. godine, a Neda nije mogla da ode na sahranu jer je sa zetom Pecom čuvala unuke bliznakinje Nedu i Aleksandru. Kasnije je dobila i unuka Dušana. Ima i psa Deja od koga se ne odvaja.

Neda se nije ponovo udavala jer nije pronašla osobu koja bi mogla da prati njen tempo života. Umesto toga, posvetila se karijeri i porodici. Dobijala je pozive da uđe na “Farmu”, ali zbog poslovnih obaveza, to sebi nije mogla da dopusti.

Zaveo maloletnicu, tragično izgubio dvoje dece: Bizaran život slavnog pevača! (FOTO)

<\/div>

Na društvenim mrežama je objavila selfi sa Usnijom Redžepovom koja je preminula od raka pluća. Taj Nedin potez je naišao na osudu javnosti jer se na fotografiji, pored Nedinog osmeha, vidi lice pokojne pevačice koje se grči od bolova. Neda je izjavila da se oseća ugroženo zbog pretnji koje dobija i da je samo želela da se pozdravi sa koleginicom koju poznaje 40 godina.

U medijima se spekulisalo da je Neda u vezi sa 40 godina mlađim čovekom, ali ona je to demantovala. Povezivali su je sa Sašom Popovićem i mužem Dragane Mirković, Tonijem, ali pevačica tvrdi da je sa njima u prijateljskim odnosima. Kaže da je čovek njenog života njen unuk koga obožava.

Iako mnogi komentarišu da Neda suviše često posećuje plastičnog hirurga, ona tvrdi da dva puta godišnje ide na tretmane radio-talasima koji podmlađuju lice. U kozmetičkim salonima radi anticelulit programe i kavitaciju. Pije mnogo tečnosti, zdravo se hrani, trenira tenis, plivanje, redovno odlazi u teretanu i sa ponosom, u sedmoj deceniji života, može da se slika u kupaćem kostimu.

Tiho mučila svoje muke, tajnu ponela u grob: Sve tragedije iz života Jelene Krsmanović

<\/div>

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs