Vanredno stanje

Najjača julska oluja ikada pogodila Holandiju: Jedna osoba poginula!

Jedan vozač je poginuo u istočnoj provinciji Helderland kada je na njegov automobil palo drvo, a ima izveštaja o povređenima u nekoliko gradova
Vesti
01:10h Autor:
Najjača julska oluja ikada pogodila Holandiju: Jedna osoba poginula!
Foto: Ilustracija / Thinkstock, Holandija, Amsterdam

Jedna osoba je poginula, kada je jedna od najjačih julskih oluja ikada zabeleženih u Holandiji, protutnjala danas tom državom, zbog čega su mnogi letovi odloženi, a putnički i železnički saobraćaj bio je u prekidu.

Na desetine letova na aerdoromu Šiphol u Amsterdamu je odloženo, a vlasti su upozorile putnike da ne kreću drumom, zbog jakog vetra i kiše, zbog čega je meteorološka služba izdala "crveno upozorenje". Na Centralnoj stanici u Amsterdamu vozovi nisu saobraćali, a tramvajski saobraćaj je bio u zastoju širom grada. Palo drveće blokiralo je puteve na mnogim mestima.

Sumorne prognoze naučnika: Život na Zemlji moguć do 2100. godine!

Jedan vozač je poginuo u istočnoj provinciji Helderland kada je na njegov automobil palo drvo, a ima izveštaja o povređenima u nekoliko gradova. Sa vetrovima do 121 kilometar na sat u oblaskoj oblasti, ovo je najjača julska oluja u Holandiji od kako se počelo sa vođenjem evidencije 1901. godine.

U Hagu, sedištu holandske vlade, vanredne službe su upozorile da bi njihov odgovor mogao da kasni, zbog poziva vezanih za oluju. U Amsterdamu je do 18 sati po srednjoevropskom vremenu zabeleženo slabljenje vetra, iako je upozorenje meteorološke službe i dalje na snazi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs