Istraživanja

Sumorne prognoze naučnika: Život na Zemlji moguć do 2100. godine!

Američko istraživanje sprovedeno 1972. godine koje je predviđalo da će resursi za preživljavanje na Zemlji nestati do 2050. godine, sada je opovrgnuto
Vesti
12:56h Autor:
Sumorne prognoze naučnika: Život na Zemlji moguć do 2100. godine!
Foto: Thinkstock

Američko istraživanje sprovedeno 1972. godine koje je predviđalo da će resursi za preživljavanje na Zemlji nestati do 2050. godine, sada je opovrgnuta novim u kojem se tvrdi da će resursa ipak biti do 2100. godine, piše Daily Mail.

Neverovatno otkriće: NASA pronašla još jednu Zemlju! (FOTO)

Novo istraživanje sproveli su naučnici Instituta za održivost na Univerzitetu Anglia Ruskin. Do ovog zaključka su došli kada su ažurirali kompjuterski model korišćen 70-ih kojim se predviđa kraj resursa na Zemlji. Istraživači pre 40 godina nisu uzeli u obzir brojne faktore, za koje se pokazalo da nam daju još dodatnih 50 godina pre nego što potrošimo sve resurse.

Navodno, industrijski sektor stvara manje zagađenja i koristi manje energije nego što je to bilo očekivano u skladu sa trendovima 1970-ih. Industrija takođe više ulaže u čišćenje zagađenja nego što su predviđanja smatrala da će se dogoditi. Pre se, naime, nije predvideo veliki rast u sektoru usluga i telekomunikacija, što čini svetsku ekonomiju produktivnijom.

Zabrinut kao deda, otac i stanovnik zemlje: Klimatske promene će nas ubiti!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs