Nova studija

Emocije nas čine bolesnima: Preterana radost šteti srcu!

Nauka je potvrdila da emocije, ako ih pustite sa lanca, mogu da budu opasno oružje za samouništenje, pa je neophodno držati ih pod kontrolom
Vesti
01:00h Autor:
Emocije nas čine bolesnima: Preterana radost šteti srcu!
Foto: Shutterstock

Nauka je potvrdila da emocije, ako ih pustite sa lanca, mogu da budu opasno oružje za samouništenje, pa je neophodno držati ih pod kontrolom. "Predoziranost" emocijama kao što su ljutnja, strah, tuga, teskoba, pa čak i radost, može da naškodi zdravlju.

Prejake emocije utiču na zdravlje organa. Tako, preterana ljutnja šteti zdravlju jetre. Gnev pojačava energiju u njoj, a kada ona postane "pretesna", višak energije ljutnje preliva se iz jetre, pa poput cunamija juri prema glavi. To kao posledicu može imati visoki krvni pritisak, glavobolju, a u ekstremnim slučajevima i moždani udar.

Ekstravagancija na nivou: Saudijski kralj za 3 noći u hotelu uzeo 222 zlatne sobe!

Prekomerna radost "guta" energiju srca, pa ono postaje suviše opušteno i prestaje da radi punim kapacitetom. Iako nas usrećuju, radosni događaji mogu da budu opasni za zdravlje. Kad smo jako uzbuđeni, srce počinje brže da kuca. Posledice toga mogu da budu uznemirenost, nesanica, čak i povišena temperatura.

Kada nas preplave zabrinutost i tuga, cenu će platiti pluća. Tuga troši energiju pluća, što izaziva oticanje i bol u stomaku. Prekomerne brige štete želucu, a stres slabi srce i mozak. A ako ste skloni preteranom "mozganju" i analiziranju, imajte na umu kako "ronjenje" po dubinama crnih misli snažno troši energiju slezine i jako šteti zdravlju. Strah i šok sagorevaju energiju bubrega, pa se njihova efikasnost smanjuje.

Faktori povezani sa Alchajmerom: Naučnici izdvojili 9 najopasnijih!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs