nagrade za mlade nade

70. dodela Emi nagrada: Mlade nade su veliki dobitnici televizijskih nagrada! (FOTO)

Prva Emi nominacija i pobeda za 27-godišnju Rejčel Brosnan

Vesti
Autor:
70. dodela Emi nagrada: Mlade nade su veliki dobitnici televizijskih nagrada! (FOTO)
Foto: Reuters / Mike Blake

Na sinoćnoj dodeli Emi nagrada najveće zasluge odneli su mladi i za sad javnosti manje poznati glumci najgledanijih i najkvalitetnijih američkih televizijskih serija.

Serija produkcijske kuće Amazon, Neverovatna gospođica Mejzel dobila je najveći broj nagrada na sedamdesetoj dodeli Emi nagrada za najbolje televizijske serije, održanih u Majkrosoft pozorištu u Los Anđelesu.

Nakon samo jedne sezone, Gospođica Mejzel dobila je pet Emija uključujući nagradu za najbolju komediju, najbolji scenario i režiju, najbolju glavnu glumicu u komediji Rejčel Brosnan i najbolju sporednu glumicu u komediji Aleks Borstin.

Ovo je prva Emi nominacija i pobeda za Rejčel Brosnan (27), koja u seriji glumi domaćicu iz 1960-ih godina, koja odluči da postane stend-ap komičarka. Rejčel je publici poznata iz serije Kuća od karata, u kojoj je glumila sporednu ali važnu ulogu problematične prositutke.

Modne katastrofe na dodeli Emija: Ovim poznatim ženama je hitno potreban stilista!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Veterani Emi nagrada, scenaristi i glumci idalje mega popularne serije Igra Prestola ove godine dobili su dva Emija. U kategoriji za najbolju dramsku seriju pobedili su tešku konkurenciju hvaljenih serija poput Amerikanaca, Krune, Priče jedne sluškinje, Čudnijih stvari, Ovo smo mi i Zapadni svet.

foto: Profimedia

Glumac Piter Dinklidž, koji glumi čuvenog Tiriona Lanistera, dobio je trećeg Emija za najbolju sporednu ulogu.

foto: Profimedia

Dobitnica nagrade za najbolju glumicu u dramskoj seriji je Kler Foj (34) za seriju Kruna, u kojoj igra kraljicu Elizabetu u mlađim danima. Kler je završila sa tom ulogom, sa obzirom na to da se serija okreće ka kraljici u poznim godinama, i u skladu sa tim druga glumica će preuzeti ulogu.

foto: Profimedia

Mini serija koja se bavila ubistvom Đanija Versaćija, Đani Versaće: Američka krimi priča dobila je tri nagrade: za najbolju kratku seriju, najboljeg glumca u kratkoj seriji za Darena Krisa i režiju za kratku seriju. U seriji su takođe glumili Penelopa Kruz, koja je glumila Đanijevu sestru Donatelu Versaće, i Riki Martin.

Osam najboljih serija u 21. veku: Kultna ostvarenja koja nikog nisu ostavila ravnodušnim! (VIDEO)

(Stil.kurir.rs)

foto: Profi Medija
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs