Čeka se sledeće ročište

Žrtve besne: Tužilaštvo odbacilo optužbe za silovanje protiv Bila Kozbija!

Desetine žena optužilo je Kozbija za seksualno zlastavljanje i pokušaj zlostavljanja tokom prethodne četiri decenije, a tužilaštvo ih je sve odbacilo
Vesti
11:54h Autor:
Žrtve besne: Tužilaštvo odbacilo optužbe za silovanje protiv Bila Kozbija!
Foto: Profimedia

Tužilaštvo Los Anđelesa odbacilo je optužnicu protiv komičara Bila Kozbija za seksulano zlostavljanje dve tinejdžerke 1965. i 2008. godine, navodeći kao razlog zastarelost slučaja i nedostatak dokaza, prenosi AP.

Odluka je doneta samo nedelju dana nakon što je Kozbi (78) optužen da je 2004. drogirao i seksualno zlostavljao ženu u svom domu blizu Filadelfije, što je prvi krivični postupak pokrenut protiv njega u nizu optužbi, koje su uništili Kozbijev dobar imidž "američkog tate".

Kozbijevi advokati su odbacili te optužbe kao neosnovane i izjavili da očekuju da glumac bude oslobođen krivice.

"Zadovoljni smo što je tužilaštvo Los Anđelesa u potpunosti i pravično sagledalo sve činjenice i dokaze i što su došli do pravog zaključka odbacivši sve optužbe protiv gospodina Kozbija", izjavila je advokat Monika Prisli.

Desetine žena optužilo je Kozbija za seksualno zlastavljanje i pokušaj zlostavljanja tokom prethodne četiri decenije. Tužilaštvo Los Anđelesa istraživalo je navode žene koja tvrdi da je 1965. kada je imala 17 godina, Kozbi odveo u džez klub, platio joj piće, a zatim je odveo svom domu gde je prisilio na seksualni odnos.

Hotelska soba i neočekivan poziv u tri ujutro: Ispovest Čelzi Hendler šokirala javnost!

Foto: AP
Foto: AP

Optužbe su takođe odbačene i u slučaju žene koja je tvrdila da je sa 18 godina (2008) prisustvovala zabavi u Plejboj vili, gde joj je Kozbi dao piće, nakon čega joj je pozlilo. Kozbi je zatim, kako je navela, odveo u sobu da legne, gde se onesvestila, a kada se probudila bila je gola.

Kozbijev advokat odbacio je optužbe uz obrazloženje da glumac nije bio u to vreme u Los Anđelesu.

Glumac je ranije oslobođen i optužbe da je sedamdesetih zlostavljao u Plejboj vili tada petnaestogodišnju Džudi Hat, u vezi sa čim je saslušan u oktobru. Kozbi će u vezi novih optužbi biti saslušan na ročištu zakazanom za sledeći mesec.

Pakao novinarke: Silovana 460 dana, a onda je doživela nešto neverovatno! (FOTO, VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs