isplata u junu

JOŠ JEDNA POMOĆ GRAĐANIMA: Siniša Makli otkrio ko će sve dobiti po 120 evra!


On je dodao da će svi detalji oko te isplate biti poznati kada bude usvojena Odluka Vlade Republike Srbije

Vesti
Autor:
JOŠ JEDNA POMOĆ GRAĐANIMA: Siniša Makli otkrio ko će sve dobiti po 120 evra!
Foto: PrintscreenTVPrva

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali izjavio je da je u trećem paketu pomoći privredi i građanima, u iznosu od dve milijarde evra, jedna od novina jednokratna isplata svim nezaposlenima u iznosu od 60 evra.

- Bilo je nedoumica oko toga da li pomoći samo one koji su ostali bez posla tokom pandemije ili svim nezaposlenima, i odlučeno je da to budu svi nezaposleni kojima će država u junu isplatiti 60 evra - istakao je ministar za TV "Prva".

- Prošle godine pomoć je bila usmerena ka tome da se održe radna mesta, sada želimo da i onima koji nemaju posao damo jednu vrstu podrške i optimizma, te da pokriju neke svoje troškove. To je velika stvar. I još jedan pokazatelj koliko je država jaka i želi da pomogne svima - kaže Mali.

novac
foto: Shutterstock

Podseća da 28. aprila kreće prijava svih punoletnih građana koji žele 60 evra pomoći od države, kao i da će prvih 30 evra biti isplaćeno u maju, a drugih 30 u novembru.

- Takođe, svaki penzioner dobiće 30 plus 30 evra, kao i dodatnih 50 evra, što je ukupno 110 evra. Nezaposleni takođe mogu da se prijave i za ovih 30 plus 30 evra, i uz ovih 60 evra u junu, dobiće ukupno 120 evra - naglašava ministar.

Mali ističe da će pomoć od 100 evra dobiti i svi Srbi sa Kosova i Metohije, uključujući i decu, dok nezaposleni u južnoj pokrajini mogu očekivati dodatnih 100 evra, odnosno ukupno 200 evra.

- Država je uz stabillne javne finansije, našla način da se nađe građanima, i ono što je predsednik Aleksandar Vučić rekao, tako ćemo pokriti celu godinu. U maju idemo sa prvih 30 evra, u junu sa 60 dodatnih za nezaposlene, u septembru 50 evra za penzionere i u novembru idemo sa poslednjih 30 evra - kaže Mali.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs