Proverite

Proverite da li i vi imate indigo dete: Oni su izrazito osetljivi na okolinu i ljude!

Često ih zovu vanzemaljcima jer su izrazito osetljiva, hiperaktivna i u svakom pogledu neobična
Vaše dete & vi
00:04h Autor:
Proverite da li i vi imate indigo dete: Oni su izrazito osetljivi na okolinu i ljude!
Foto: Shutterstock

Indigo deca su fenomen koji zadnjih nekoliko godina zbunjuje javnost. Neki ih nazivaju čudacima, vanzemaljcima, prorocima, drugi opet veruju da su ona nadnaravna ljudska bića koja mogu da izvedu čuda ili fizički menjaju stvari te da su na svet došli kako bi čovečanstvu pokazali put prema duhovnoj ravnoteži.

Međutim, radi se o kreativnoj deci izuzetne inteligencije, snažno razvijene intuicije i senzibilnosti. Karakteriše ih ekstremna fizička i emotivna osetljivost.

Intenzivno osećaju mirise, buku, vrućinu, jarke boje ili gužvu. Duboko su zabrinuti ljudskom nepravdom, nesrećama, siromaštvom i slično. Po nekad imaju snove ili vizije koje prepričavaju okolini.

Ukleti klan Kenedijevih: Rabin prokleo svu decu da umru pre majke! (FOTO)

Roditelji često veruju da imaju hiperaktivno dete koje "samo" ima bujnu maštu.

Indigo deca mogu raditi više stvari u isto vreme i skloni su da skaču sa jedne teme na drugu. Često imaju probleme sa strpljenjem i čekanjem.

Prosek koeficijenta inteligencije im je fascinantnih 130. U svetu danas postoji oko 20 miliona indigo dece, svrstanih u pet generacija.

Prva se pojavila pre 50-tak godina. Karakteriše iz to što su uvereni da su rođeni u pogrešno vreme i na pogrešnom mestu. Često se osećaju i ponašaju kao da su kraljevskog porekla, ne vole autoritet, posebno ako im upućen zahtev nije obrazložen ili ukoliko nemaju izbora.

Često dolaze u sukob sa okolinom jer ne dozvoljavaju da se sa njima manipuliše. Mrze da čekaju u redu, imaju samopoštovanja i nisu stidljivi u svojim zahtevima.

Sudbinsko rođenje: Koje ste dete po redu određuje kakav ćete život imati!

U školi se uglavnom dosađuju i teško koncentrišu na nastavu. Smatraju da im obrazovni sistem nije dorastao, da je prespor te površan u informacijama. Asocijalni su i često se zatvaraju u svoj svet, jer se osećaju kao da ih niko ne razume.

Karakteristike Indigo dece po kojima ih roditelji mogu prepoznati: vole bajke i delfine, tragaju za pravim prijateljstvima, vole boravak u prirodi i privrženi su životinjama, imaju velike i mudre oči, energična su i aktivna, vole kristale, meditaciju i jogu, izuzetno su inteligentna te uvek puna pitanja i zahteva, odmah znaju da li im se sviđa neko ili ne, u školi im brzo postane dosadno i vrlo su osećajni.

Iskustva roditelja

Nataša Kern, majka jednog takvog deteta je ispričala: "Ova deca mogu biti vrlo bistra, vrlo šarmantna, ali i nemoguća za suživot. Ona razmišljaju o zabavnim i kreativnim stvarima strahovitom brzinom. Dok pokušavate da ugasite vatru koju su izazvali pekući slezove kolačiće na peći, već su u kadi pokušavajući da utvrde da li može zlatna ribica preživeti u vrućoj vodi."

Otac indigo devojčice iz Latvije: "Ona ležerno prepričava svoje snove u kojima putuje svetom i svemirom. Takođe, uvek zna kad nešto nije uredu sa traktorom. Ne znam kako to uspeva, ali uvek zna kada nešto nije uredu sa mašinom."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs