Savet za sve roditelje

Hirurg sa Kliničkog joj otkrio tajnu: Ovako sam ubedila ćerku (2) da jede voće, sad sama traži još!

Savetujem svim roditeljima čija deca ne žele da jedu voće da probaju ovaj trik, kod nas je odmah upalio, kaže Beograđanka Maja
Vaše dete & vi
19:10h Autor:
Hirurg sa Kliničkog joj otkrio tajnu: Ovako sam ubedila ćerku (2) da jede voće, sad sama traži još!
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Mnogi roditelji još u periodu trudnoće zaklinju se da će njihova deca jesti zdravo, ali kada sa mleka pređu na čvrstu hranu, naročito kada nauče da kažu "Ne", to se često završava situacijom "daj šta daš" i roditelji postaju zadovoljni kada dete bar nešto pojede, pa šta god to bilo.

Zbog čega se najviše protive voću, niko ne može da shvati, ali postoji genijalan način kako da ih "naterate" da ga jedu. Štaviše, sami će vam tražiti još!

Prenosimo vam iskustvo Beograđanke Maje (34), koja je za Stil.kurir.rs ispričala sve o problemu svoje ćerke, koja je imala izuzetno tvrdu stolicu i bolno pražnjenje, koje su lekari opisali kao problem ishrane bez dovoljno voća.

"Moja ćerka je od najranijih dana imala probleme sa tvrdom stolicom. To je na kraju otišlo dotle da je počela da zadržava stolicu, zbog čega je njen stomačić bio naduven, a ona trpela bol. Slušali smo savete lekara, davali joj dosta vode, izbacili namirnice koje su poznate po tome što stežu stolicu, ali ništa.

Profesor dr Vujčić savetuje: Manite se hrane upakovane u folije, dajte deci domaće kuvano jelo!

Foto: Ilustracija / Shutterstock
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Na kraju smo posetili hirurga na Kliničkom centru Srbije, i ona nam je dala praktično magičan savet!

Iseckajte joj voće, umutite šlag sa vodom, pomešajte i to nazovite imenom koje je asocira na hranu koju voli, rekla je hirurg.

Nekoliko dana ranije, jela je čizkejk i narednog dana tražila još, govoreći "torta, torta". Tako smo voće sa šlagom nazvali torta. Sada, moja ćerkica se oduševi svaki put kad čuje mikser i vidi posudicu u kojoj joj serviram njenu "tortu", čak i sama traži, vuče me za rukav i na svom bebećem jeziku govori: "tota, tota".

Savetujem svim roditeljima čija deca ne žele da jedu voće da probaju ovaj trik, kod nas je odmah upalio", ispičala nam je Maja.

(Stil.kurir.rs)

Kardiolog Kliničkog centra otkriva: Mislite da je pritisak 120/80 normalan? U zabludi ste!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs