Od kako je prošle godine osvojio ulice čitave Austrije, bečki specijalitet pod nazivom germknedla osvojio je čitav svet!
Proglašen je za najpopularniji slatkiš sa prazničnih štandova, a mi smo uspeli da nabavimo recept!
Uživajte u sočnom, mekanom, pufnastom desertu, nalik na slasnu punjenu krofnu!
Sastojci: 500 g brašna, 15 g kvasca, 220 ml mleka, 2 jaja, 50 g putera, kašika šećera i pola kašičice soli.
Priprema: Kvasac razmutite u malo toplog mleka sa kašikom šećera i ostavite da raste oko 20 minuta. U vangli izmešajte brašno i so sa ostatkom mleka, 2 jaja i puterom koji ste prethodno otopili, pa dodajte kvasac. Zamesite glatko testo i ostavite da naraste oko pola sata.
10 recepata za posne sitne kolače: Pravi hit slavske trpeze!