Ukus koji se ne zaboravlja

Jedne, jedine, neponovljive: Domaće Mocart kugle! (RECEPT)

Zaboravite na papreno skupe proizvode iz prodavnice, napravite slasne kuglice po uzoru na popularnu poslasticu
Recepti
14:08h Autor:
Jedne, jedine, neponovljive: Domaće Mocart kugle! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Mocart kugle - koliko su lepe, toliko su paprene!

U našim prodavnicama su veoma skupe i retko ko može da ih priušti, a svi znamo da je ukus poznatog slatkiša mnogo bolji i drugačiji u susednim zemljama.

Ali, nema potrebe ni da ih se odreknete jer su skupe, ni da putujete za Austriju - napravite kod kuće savršenu i ukusnu kopiju uz ovaj jednostavan recept!

Sastojci: 500 g marcipana, 100 g neslanih pistaća, 100 g čokoladnog krema po izboru, 150 g crne čokolade i 4 kašike tečnog šlag krema.

Priprema: Sat vremena pre spremanja, čokoladni krem stavite u zamrzivač. Za to vreme sameljite pistaće, rukama malo mesite marcipan, pa mu dodajte mlevene pistaće. Još malo mesite, dok ne dobijete glatku masu.

3 najsočnije posne torte: Biser na slavskoj trpezi! (RECEPTI)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kidajte komadiće testa i rukama oblikujte manje kuglice, poređajte ih na poslužavnik na i odložite u frižider na 15 minuta.

Nakon toga, u svaku kuglicu utisnite palac tako da se dobije mala rupa, koju treba da popunite smrznutim kremom. Ponovo iskoristite prste da zatvorite kuglicu uz pomoć marcipana i završite oblikovanje.

Kad napunite sve kuglice, odložite ih u zamrzivač na sat vremena. Za to vreme, izlomite crnu čokoladu na kockice, pomešajte sa krem šlagom i rastopite na pari. Malo ohladite, a zatim izvadite kuglice iz zamrzivača. Pomoću štapića za ražnjiće, jednu po jednu kuglicu umačite u otopljenu čokoladu, pa odlažite na rešetku.

Stavite u frižider da se čokolada dobro stegne i to je sve!

Obavezno ih držite u frižideru, jer lako krenu da se rastapaju, a od ove smese dobićete oko 30 ukusnih kuglica.

10 recepata za posne sitne kolače: Pravi hit slavske trpeze!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs