Potrebno je:
Za kore: 9 belanaca 200 g šećera 2 kašike prezli 1 kašika brašna, 1 kašičica praška za pecivo 200 g pečenih i mlevenih lešnika
Fil: 9 žumanaca 250 g putera 150 g šećera u prahu 150 g čokolade za kuvanje
Priprema: Umutiti čvrst sneg od belanaca , pa postepeno dodati šećer i dobro izmiksati. Zatim dodati postpeno brašno, prezle, mutiti varjačom i na kraju dodati lešnik. Promešati lagano i peći 3 kore u podmazanom plehu na 180 C.
Fil: penasto umutiti puter. Žumanca skuvati na pari sa šećerom i čokoladom, kada se prohladi, dodati puter. Izmiksati masu i filovati ohlađene kore iznutra i spolja. Odgore ukrasiti seckanim lešnicima.
Vasina torta: Omiljena srpska poslastica za svaku priliku! (RECEPT)