Probajte ih i vi

Rolnice od mlevenog mesa: Banatsko jelo kojem niko ne može da odoli! (RECEPT)

Vruće ili hladne - toliko su ukusne da su pravi izbor za vaš ručak ili svečanu večeru

Recepti
22:25h Autor:
Rolnice od mlevenog mesa: Banatsko jelo kojem niko ne može da odoli! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sočne mesne rolnice su savršeno jelo za gurmane koje vole specijalitete od mlevenog mesa. Sadrže puno ukusnih sastojaka i dovoljno je poslužiti ih uz jednostavan krompir i sezonsku salatu. Mogu da se služe potpuno ohlađene sa prelivima na bazi pavlake.

Potrebno je:

500g mlevenog mesa 2 parčeta hleba 150ml mleka 1 srednja glavica crnog luka 200g prezli 200g brašna 3 jaja začin C, so, biber 100g kačkavalja 2 barena jaja 50g pršute 100ml kisele pavlake

Pripema:

Mlekom prelijte kriške hleba, pustite na kratko da se natope a zatim ih iscedite i isitnite. Dodajte ih mlevenom mesu, sitno iseckanom ili izblendiranom crnom luku, a zatim i jedno umućeno jaje, supenu kašiku začina C, pola kašičice bibera i po želji malo soli. Rukama dobro umesite masu. Barena jaja i kačkavalj izrendajte ili isecite, dodajte im pršutu iseckanu na kockice, pavlaku, i po želji dve kašike barenog graška iz konzerve, pa sve dobro promešajte.

Mokrim rukama izdvojite meso i oblikujte lopticu srednje veličine. Na alu foliju koju ste premazali uljem, lopticu razvucite u krug prečnika do 10-ak centimetara. Na sredinu svakog kruga stavite fil i pomoću folije meso uvijte u rolnicu. Prstima zatvorite oba kraja da fil ne iscuri tokom pečenja. Rolnicu umočite u brašno, preostala 2 jaja koja ste umutili, a zatim prezle i pecite ih na vrelom ulju.

Probajte još:

Specijalitet sa juga Srbije: Ko jednom proba leskovačku mućkalicu, nikad je ne zaboravlja! (RECEPT)

Uštipci od mlevenog mesa: Slasni zalogaji na vašoj trpezi! (RECEPT)

Recept za ljutenicu: Najukusniji pikantni namaz kojeg svi obožavaju!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs