Morate da probate

Čokoladna zbrka: Najkremastija torta na svetu! (RECEPT)

Jednostavno se pravi, a nestane za tili čas
Recepti
21:10h Autor:
Čokoladna zbrka: Najkremastija torta na svetu! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Još jedna u nizu kremastih, čokoladnih torti sa tankim korama i dve vrste čokoladnog fila!

Nije mnogo velika, tako da može lako da bude poslastica za nedeljno popodne.

Sastojci za koru: 4 jaja, 12 kašika brašna, 12 kašika mleka, 12 kašika ulja, 1 prašak za pecivo, 3 kašike kakaa.

Fil 1: 6 dl mleka, 2 pudinga od čokolade, 6 kašika šećera, 2 štangle čokolade za kuvanje, 1/4 margarina, 100 g šećera u prahu.

Fil 2: 100 g šlaga, 4 kašike prvog fila.

Dekoracija: Fil 2 i šlag.

Priprema kore: Umutiti 2 belanca sa 6 kašika šećera, dodati 2 žumanca i ulje i mleko, pa umutiti. Na kraju dodati 6 kašika brašna i pola praška za pecivo. U drugoj posudi ponoviti postupak i dodati kakao. U tepsiju staviti pek papir pa išarati ove dve smese (sipati jednu, pa prošarati drugom).

Peći na 200 stepeni 15-ak minuta. Pečenu koru izvaditi iz tepsije i ostaviti da se ohladi. Preseći je na pola, a onda svaku polovinu preseći po debljini, da se dobiju 4 tanke kore.

Priprema fila 1: Mleko staviti da provri. U drugoj posudi sa malo mleka razmutiti puding i šećer, pa to zakuvati u provrelom mleku. Ostaviti da se ohladi. Umutiti margarin sa šećerom, pa dodati u ohlađen puding. Odvojiti 4 kašike.

Priprema fila 2: Umutiti 100 g šlaga, pa dodati odvojene 4 kašike fila 1. Staviti prvu koru pa naneti fil 1, zatim staviti drugu, namazati filom 1 pa filom 2, i ponoviti postupak sa trećom korom. Poklopiti četvrtom korom. Drugog fila će ostati dovoljno da se premaže torta, a zatim dekorišite umućenim šlagom.

Čokoladne kuglice koje skidaju kilograme: Postaće vaš omiljeni kolač! (RECEPT)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs