Morate da probate

Čokoladne kuglice koje skidaju kilograme: Postaće vaš omiljeni kolač! (RECEPT)

Ukusne i pune zdravih sastojaka
Recepti
18:44h Autor:
Čokoladne kuglice koje skidaju kilograme: Postaće vaš omiljeni kolač! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Kolači bez šećera mnogo su bolji izbor u odnosu na poslastice pune zaslađivača, a mi vam predstavljamo još bolji slatkiš - kuglice za mršavljenje!

Ne sadrže šećer, već obiluju sastojcima koji će vas već posle prve kuglice zasititi i tako smanjiti dnevni unos kalorija, što neizostavno utiče i na smanjenje telesne težine.

Sastojci: 150 g lešnika, 150 g badema, 100 g oraha, 10 suvih kajsija, 10 urmi, 50 g brusnica, 50 g crne čokolade, sok od jedne pomorandže, 150 g crne čokolade za preliv.

Priprema: Sitno iseckati kajsije, urme, brusnice i 50 g čokolade. Lešnike i orahe staviti u šerpice pa u rernu 10-tak minuta na 180 stepeni. Kad opna počne da puca, izvaditi iz rerne i ohladiti. Zatim ih rukama malo "protrljati" jedne o druge kako bi se lakše skinuo što veći deo opni. Zajedno sa bademima sipati u blender i samleti.

U blender dodati prethodno iseckane kajsije, urme, brusnice i čokoladu. Sipati sok od jedne pomorandže. Kratko samleti da se sastojci pomešaju i sjedine. Od smese formirati kuglice i stavljati u korpice. Po želji preliti čokoladom koju ste prethodno otopili sa 2,3 kašike ulja.

Stavite kolačiće da se ohlade i servirajte uz ceđenu pomorandžu.

Jaja na oblaku, najukusniji doručak na svetu: Ceo svet pokušava da napravi hit obrok! (RECEPT)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs