Za gradske domaćice

Džem iz rerne: Brzopotezni namaz od bilo kojeg voća, bez muke! (RECEPT)

Zamislite jutro uz prepečen tost, domaću kafu i malo ovog džema - divota
Recepti 17.05.2017. - 15:25h Autor: Stil
Foto: Thinkstock

Počela je sezona ukusnog voća. Prvo su nam stigle jagode, polako zriju i prve trešnje, a uskoro će i cene biti pristupačnje pa ćemo moći da kupujemo "naveliko". Kada vam pretekne malo više slasnog voća napravite brzopotezni džem sa kojim ćete zasladiti sebi doručak.

 

Potrebno: Voće po želji (šljive, jagode, jabuke, breskve i td.) malo šećera, malo cimeta (po želji).

 

Priprema: Očistite voće i poredajte ga u dublju tepsiju ili šerpu koja može da stane u rernu. Zatim pospite po vrhu jednu šaku šećera (ako hoćete zdraviju varijantu, šećer vam i ne treba), zatim možete da dodate malo cimeta (ako pravite džem od šljiva ili jabuka) pa uključite rernu na 150 stepeni Celzijusa i pustite da se lagano krčka. Ako se setite povremeno promešajte džem. Kada dostigne željenu gustinu, preručite ga u sterilizovane tegle i ostavite da se lagano ohladi.

 

Tegle čuvajte u frižideru jer džem nema konzervans ni šećer pa može da se brzo pokvari ako stoji izvan hladnog mesta.

 

Savet plus: U džem od šljiva možete dodati i nekoliko kocki crne čokolade kako bi džem dobio specijalan ukus. U džem od jagoda dodajte malo mlevenog badema.

 

Uživajte!

 

Prirodni lekovi od aronije: Kako napraviti sok, džem i slatko od ovog voća! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...