Drugo lice slavnog mirotvorca

Gandi je bio opsednut seksom: Oženio se sa 13 godina, a branio ženama da spavaju sa muževima!

Istražujući za novu knjigu o Gandiju, pisac Džad Adams otkrio je mnoštvo do sada neotkrivenih detalja iz života ovog neobičnog političara, koji su pokazali mnogo bizarniju stranu njegove seksualne istorije
Ljubav
15:06h Autor:
Gandi je bio opsednut seksom: Oženio se sa 13 godina, a branio ženama da spavaju sa muževima!
Foto: Profimedia

Nije nikakva tajna da je Mahatma Gandi imao neobičan seksualni život. On je uvek pričao o seksu i često je svojim sledbenicima davao detaljna, provokativna uputstva kako da gledaju na čednost. Ali njegovi pogledi nisu uvek bili jako popularni.

"Abnormalnima i neprirodnima" opisao ih je prvi premijer nezavisne Indije, Džavaharlal Nehru, kad se poteglo pitanje Gandijevih saveta mladencima da ostanu u celibatu kako bi očuvali svetost duše. Ali bilo je i nečeg mnogo komplikovanijeg od pobožne molbe za čednosti u Gandijevim uverenjima i predavanjima. A to je njegova lična neobična praksa (pri čemu je spavao nag uz gole žene, navodno kako bi testirao svoju snagu volje).

Istražujući za novu knjigu o Gandiju, pisac Džad Adams otkrio je mnoštvo do sada neotkrivenih detalja iz života ovog neobičnog političara, koji su pokazali mnogo bizarniju stranu njegove seksualne istorije. Mnogo detalja bilo je poznato za vreme Gandijevog života, ali je potisnuto nakon njegove smrti, kad su se mnogi trudili da ga proglase "ocem nacije" i zaborave da je on možda mogao isto tako da dobije i titulu za "najopasnijeg, polupotisnutog seksualnog manijaka".

Gandi je rođen u indijskoj državi Gujarat te se 1883., sa svega 13 godina, oženio 14-godišnjom Kasturbom, što u ono vreme nije smatrano preranim brakom. Mladi par je imao normalan seksualni život, pa su delili krevet u zasebnoj spavaćoj sobi u njegovoj porodičnoj kući. Kasturba je ubrzo ostala trudna, a dve godine kasnije, dok mu je otac umirao, Gandi ga je ostavio kako bi se posvetio seksu sa suprugom. I baš u tim trenucima je njegov otac preminuo. To je Gandija duboko potreslo, te je na neki način svoju požudu povezao s očevom smrti.

Svejedno, njegovo i Kasturbino poslednje dete rođeno je 15 godina kasnije, 1900. Gandhi nije razvio kritički stav prema seksu (pogotovo ne seksu u braku), sve dok nije zašao u 30-e godine, tokom volontiranja u sanitarnom odeljenju britanskog carstva za vreme njihovog ratovanja u južnoj Africi. Marširajući nepreglednim, pustim zemljama, on je odlučio da će služiti čovečanstvu, pa je odlučio da prihvati siromaštvo i čednost.

Spavao sa 132 žene, časnom sestrom i sopstvenom ćerkom: Skandalozni podvizi legendarnog Kazanove!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Siromaštvo mu nije stvaralo probleme, ali čednosti je postavio zamke

Sa 38 godina, 1906., zavetovao se da će živeti duhovnim životom, čedno, a bez te čistoće su hindusi život smatrali nemogućim. Siromaštvo je lako prigrlio, ali čednost ga je mučila. Zato je razradio čitav niz kompleksnih pravila koja su mu, na primer, dopuštala da učestvuje u vrlo eksplicitnim seksualnim razgovorima, dopisivanjima i ponašanju. Sa žarom novog preobraćenika, godinu dana nakon zaveta čitaocima svojih novina "Indian opinion" poručio je sledeće: "Dužnost je svakog promišljenog Indijca da ostane neženja. U slučaju da ne može da utiče na to, trebalo bi da se suzdrži od polnih odnosa sa suprugom".

U međuvremenu je sam osporavao tu apstinenciju na čudan način. Postavio je ašrame u kojima je počeo da eksperimentiše sa seksom. Trebalo je da se devojčice i dečaci kupaju i spavaju zajedno, čedno, ali bili bi kažnjeni ako bi pričali o seksu. Muškarci i žene su bili razdvojeni, s tim da je Gandijev savet muževima bio da ne ostaju sami sa suprugama, a ako bi osetili požudu, da se okupaju u hladnoj kupki.

Najpohotnija ruska carica imala 300 ljubavnika: Seks joj bio neophodan 6 puta dnevno! (FOTO, VIDEO)

Ali ta pravila nisu važila za njega. Sušila Najar, privlačna sestra Gandijeve sekretarice i njegova lična lekarka, od najmlađeg doba se družila s njim. Tako je i spavala i kupala se s njim. Gandi je pak tvrdio da njegova čednost nikad nije dovedena u pitanje:

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Dok se ona kupa, ja držim oči čvrsto zatvorene. Čak ne znam ni da li se ona kupa gola ili u donjem vešu. A samo po zvuku znam da koristi sapun." Naravno da su ovakve lične usluge stvorile mnogo ljubomore među muškarcima u ašramu kojima je sve to bilo zabranjeno. Kako je stario, a i nakon što je preminula Kastruba, okružio se sa sve više žena od kojih je zahtevao da spavaju s njim, iako im je bilo zabranjeno da dele krevet sa svojim venčanim partnerima. Gandi bi doveo žene u svoj krevet i uključio ih u svoj "eksperiment", od toga da čitaju njegova pisma do toga da izvode striptiz ili druge seksualne aktivnosti koje nisu uključivale kontakt.

Mnogo eksplicitnijih materijala je uništeno, ali u Gandijevim pismima su ostale primedbe kao što je: "Vinino spavanje sa mnom bi se moglo prozvati nezgodom. Sve što mogu reći jeste da je spavala vrlo blizu mene", iz čega bi se dalo zaključiti da je njegov eksperiment uključivao više od samog spavanja uz žene. Gandi se takođe žalio na "nehotično ispuštanje tečnosti" koje je navodno bilo sve češće nakon povratka u Indiju. Verovao je u gotovo čarobnu moć svoje sperme, a napisao je da onaj ko čuva svoju vitalnu tečnost dobija večnu moć.

Godine 1947. tada 33-godišnju Sušilu je u krevetu 77-godišnjeg Gandija zamenila mnogo mlađa devojka. Naime, dok je bio u Bengalu, pozvao je svoju 18-godišnju bratanicu Manu da mu se pridruži i deli krevet s njim.

"Oboje nas mogu ubiti muslimani, pa moramo testirati svoju čistoću kako bismo znali da smo ponudili najčišću žrtvu. Uz to, moramo spavati goli." Dok je Gandi postajao sve samouvereniji u svoju samopravednost, njegovo ponašanje su na veliko kritikovali članovi njegove porodice i vodeći političari. Neki članovi njegovog osoblja su dali ostavke, uključujući i dva urednika njegovih novina koji su odbili da pošalju u štampu delove njegovih propovedi koje su se ticale spavalačkih aranžmana. Uskoro je Gandi spavao i sa 18-godišnjom Abhom, suprugom sestrića, a upravo su te dve devojke bile uz njega i kad je ubijen u januaru 1948. godine, piše Independent.

Najfatalnija Srpkinja: Dva puta se udavala za svoje rođake, zavodila sinovljeve drugove!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs