Neverovatno

Nikad vam ne bi palo na pamet: 5 stvari koje uništavaju seks!

Da li ste znali da bilo kakav loš miris takođe može da utiče na kvalitet seksa?
Ljubav
11:58h Autor:
Nikad vam ne bi palo na pamet: 5 stvari koje uništavaju seks!
Foto: Shutterstock

Jedno meksičko istraživanje otkrilo je nekoliko stvari koje jako utiču na vaš seksualni život.

O njima sigurno do sada niste razmišljali u ovom kontekstu, pa možda konačno shvatite zašto nekad imate loš seks!

1. Seks igračkeNeke seks igračke sadrže opasno visoke koncentracije ftalata, a radi se o industrijskim hemikalijama, koje se dodaju u plastične mase kako bi se poboljšala njihova mekoća, savitljivost i rastegljivost. Genitalni trakt posebno je osetljiv na izloženost ftalatima, a za to se vežu i ozbiljni zdravstveni problemi, uključujući i niže nivoe testosterona i spermatozoida, pa čak i neke vrste raka. Ako ne možete bez seks igračaka, koristite sigurnije materijale, kao što su medicinski silikon, staklo, metal i slično.

2. HladnoćaOvde se pre svega misli na hladne noge, koje često mogu biti uzrok toga da muškarac jednostavno ne može da se uzbudi. Ali, to može da važi i za žene. Kada su u jednom eksperimentu ispitanici obuli čarape, problem je u čak 80 odsto slučajeva bio rešen.

"Udobnost je ključ, a područje mozga povezano sa genitalnim osećanjima, odmah je pored onog dela povezanog sa osećajem u nogama", otkriva seksolog Danijel Amen.

Za savršeno telo vam treba samo dobar seks: Fitnes stručnjaci otkrivaju top 5 poza!

3. SmradBilo kakav loš miris takođe može da utiče na kvalitet seksa. Rezultati istraživanja su pokazali da u smrdljivijim prostorijama ljudi imaju potrebu da se više štite.

4. Položaj u porodiciKoliko ste ljubavnika imali u životu? Odgovor bi delimično mogao da zavisi i od vašeg redosleda rođenja. Ako ste najstarije dete u porodici, verovatnije je da ćete imati manje seksualnih partnera od svojih braće i sestara, a ta brojka u proseku iznosi 4. Uopšteno, prvorođena deca se usredsređuju na dugoročne ciljeve, kao na primer da imaju decu ranije, jer se i više identifikuju sa roditeljima.

5. Bolest desniLoš zadah nije jedini problem koji može uticati na vaš seksualni život. To može i bolest desni, za koju je dokazano da može da dovede do erektilne disfunkcije kod muškaraca, čak 3 puta češće nego kod onih koji nemaju takav problem. Kad muškarac ne vodi računa o zubnoj higijeni, bakterije ulaze u krvotok, to dovodi do začepljenja krvnih sudova, što smanjuje dotok krvi u ključni organ za seksualne aktivnosti, ali i u srce.

4 žene otkrile: Ovako izgleda seks na kome sam zahvalna svom muškarcu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs