Obratite pažnju

5 stvari koje svi radimo pre seksa: Niste ni svesni koliko su neprijatne!

Pre nego što skočite u krevet i krenete u akciju, treba da znate za ove stvari kako biste izbegli takve neprijatnosti
Ljubav
22:48h Autor:
5 stvari koje svi radimo pre seksa: Niste ni svesni koliko su neprijatne!
Foto: Thinkstock

Svaki par se trudi da unapredi svoj seks i da na neki način poboljša svoje seksualne veštine. Međutim, često nam se dešava da zbog sitnica koje uradimo pre seksa, izgubimo svaku volju za istim, piše Cosmopolitan.rs.

Kako biste izbegli takve neprijatnosti, mi vam otkrivamo nekoliko stvari koje treba da znate pre nego što skočite u krevet i krenete u akciju.

1. Izbegavajte tešku hranu pre seksa

Hrana koja se teško vari i koja je previše začinjena ne bi trebalo da se nađe na vašem jelovniku pre vođenja ljubavi, jer može da izazove nadimanje, gasove i da vas uspava. Začinjena, masna i slatka hrane može da utiče na funkcionisanje mozga i na taj način usporava vaše telo. Ako već ne možete bez teške, začinjene hrane, računajte na to da će vaša želja za seksom, barem te večeri, nestati ili bili prilično slaba.

2 stvari su presudne za najbolji oralni seks: Da li ih primenjujete?

2. Ograničite konzumiranje alkoholnog pića na dve čaše maksimum

Iako alkohol može da razbudi vašu strast i podigne samopouzdanje, njegovi efekti na duge staze su pogubni po vaš seksualni život. Više od nekoliko čaša dnevno može da izazove teškoće u erekciji i vaginalnu suvoću kod žena. Takođe, ljudi su pod dejstvom alkohola skloniji rizičnom seksualnom ponašanju (kontracepcija je uvek neophodna).

3. Fokusirajte se na seks, zaboravite na izgled

Za veliki broj žena, svaki izlet u spavaćoj sobi je stresan, jer zbog brojnih vlastitih nesigurnosti ne mogu da se opuste dovoljno. Zbog toga patimo i mi, ali i naš partner, jer uvek postoji neki čudan osećaj u vazduhu kada neko nije sasvim fokusiran na trenutnu aktivnost i ne može maksimalno da se opusti. Kako biste to sprečili, odmah prestanite da se opterećujete i brinete i počnite da uživate.

Biće zauvek vaš ako uradite ovih 6 stvari u krevetu: Muškarci ne mogu da im odole!

4. Ne zaboravite lubrikant

S vremena na vreme, dešava se da tokom seksa stvari baš i "ne klize" onako glatko koliko biste vi to hteli. Usled menopauze, nedavnog porođaja, stresa, depresije, kod žena može da se javi problem suvoće vagine. Kako biste rešili taj problem, lekari mogu da vam propišu razne kreme, tablete i druge terapije kako bi vagini vratili vlažnost, ali korišćenje lubrikanta pre odnosa je veoma jednostavnija i efikasnija mera.

Ginekolog Šeril Iglezija je za The Huffington Post objasnila da postoji više vrsta lubrikanata, ali ova dva su najbolja. Oni koji su na bazi vode i na bazi silikona. Lubrikanti na bazi vode su veoma prijatni i povećavaju užitak, a lubrikanti na bazi silikona su višenamenski i duže traju.

Bukvalno se užasavaju: Jedina stvar koju muškarci ne podnose u seksu!

5. Nemojte zaboraviti da piškite (pre i posle)

Odlazak u toalet pre seksa vam može pomoći da izbacite moguće bakterije koje su se namnožile u mokraćnom kanalu. Još bolje bi bilo da i partner to obavi, jer, tako čisti svoj mokraćni kanal koji je isti kanal kroz koji prolazi ejakulat. Iako puna bešika može nekima da poveća uživanje, nekad može i da izazove nelagodnu situaciju.

Znamo da nekad seks ne traje dovoljno dugo da možete da piškite i pre i posle, ali ako možete, uradite to. Ovako ćete, opet, urinom sprati zaostale bakterije koje su mogle da prodru u uretru u toku odnosa.

Tri najveća ženska straha zbog čega trpi seks: Rešite ih se odmah!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs