Prva pomoć

Napravite penicilin kod kuće: Uvek pri ruci lek za ne daj Bože! (RECEPT)

Evo kako se primenjuje domaći antibiotik i u kojim situacijama
Saveti stručnjaka
20:20h Autor:
Napravite penicilin kod kuće: Uvek pri ruci lek za ne daj Bože! (RECEPT)
Foto: Thinkstock/ Ilustracija

Uzgajati buđ na hlebu ili narandži način je na koji se može razviti penicilin kod kuće, da se kao u stara vremena stvori potpuno prirodni tip ovog najpoznatijeg antibiotika.

Način na koji se prirodno kod kuće može uzgajati penicilin može koristiti svima, a posebno onima koji nemaju obezbeđenu zdravstvenu zaštitu ili žive u oskudici pa ne mogu da priušte ovaj antibiotik za izlečenje.

Narandža ili hleb su dve namirnice koje je relativno lako priuštiti, a neophodne su za razvoj penicilina u sopstvenoj režiji. Jednostavno, narandžu ili hleb treba dovoljno dugo pustiti da stoje i ubuđaju se, jer baš to "zeleno" što se razvija na njihovoj površini jeste penicilin.

Ako uzmete u obzir da ste u prilici nekom da pomognete tako što ćetega izlečiti penicilinom, uzgajanje ovakvog antibiotika na ove dve jednostavne namirnice možda može tom nekom da spase život.

Zbog toga, važno je znati kako je to uopšte moguće.

Odgajanje penicilina na hlebu (ili narandži, proces je isti) treba da prođe kroz ove faze:

- Hleb staviti u kesu ili u neki sud; Ostaviti ga da stoji dok na njemu ne počnu da se stvaraju spore; Ceo hleb sa početnim procesom buđanja podeliti na manje komade; Vratiti komade hleba u kesu ili sud, koje treba zatvoriti kako bi bili pod uticajem vlage ili kondenzacije; Pratiti razvoj plesni i ne uklanjati sa hleba ništa dok većina buđi ne postane sasvim zelene boje.

Dok buđ raste i razvija se, ona će prolaziti kroz belu, plavu i zelenu fazu. Zelena buđ je ona koju treba da postignemo u uzgajanju plesnina hlebu (narandži).

Zelena boja buđi sadrži određenu dozu penicilina. Kada se primeti da je hleb u najvećoj meri prekriven zelenom površinom, tada je buđ sazrela i može se početi sa korišćenjem u medicinske svrhe kao penicilin.

Postoje 2 opcije kada se ovakav penicilin primenjuje, u zavisnosti koji je tip slabosti u pitanju i kojim organima preti infekcija.

Propolis kao jedini lek: Evo šta sve leči i kako se primenjuje!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Opcija A: Uzmite komade hleba, napunite njima jednu veliku šolju i dodajte u nju toplu vodu (neključalu).

Pomešajte to i možete konzumirati, a i ponoviti ukoliko je to potrebno. Važno je napomenuti da dok se uzgaja buđ, uporedno se razvijaju i druge stvari, ali nisu sve od pomoći.

Kada se konzumira ovakav hleb, u organizam se unosi penicilin, ali i neprijatan ukus, koji nije tako lako prevazići. Ako se uzmu u obzir proliv ili uznemiren stomak, koji se kao problemi mogu javiti usled konzumiranja buđi sa hleba, zaključuje se da su oni ipak manje ozbiljni problemi u poređenju sa velikim infekcijama.

Stoga se može reći da je plesan sa hleba isplativ kao pomoćnik u odbijanju infekcije.

Ovaj lek se hiljadama godina koristio u drevnim kulturama, ai danas se primenjuje kod mnogih narodnih lekova.

Opcija B: Polako i pažljivo ostružite zelene buđi sa hleba. Očistite povredu, uzmite strugotine plesni i nanesite ih preko celog povređenog mesta. Uvijte ranu nekom krpom da bolje deluje, a i ovaj postupak se može ponoviti.

U antičko doba, tadašnji lekari su rane mazali medom, zato što su se bakterije veoma teško razmnožavale u takvoj sredini. Ako je rana sveža, čista i bez infekcije, može se primeniti i med na području povređene regije kako bi se sačuvala od štetnih bakterija. Verovali ili ne, ali ovakav tretman medom i danas se primenjuje kod izvesnih urgentnih stanja i povreda, tako da je preporuka da se u kućnoj upotrebi, usled povređivanja, jednostavno pokrije cela oblast medom, a rana zavije kako bi taj med držala na jednom mestu.

100 puta jača namirnica od antibiotika: Prirodni lek iz kuhinje!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs