Istraživanje Univerziteta u Vašingtonu potvrdilo je da jedna zdrava namirnica mnogo bolje leči trovanje hranom od antibiotika. Reč je o belom luku čiji je ključni sastojak dialil sulfid čak 100 puta jači u borbi protiv trovanja hranom nego antibiotici, otkrilo je istraživanje ovog univerziteta.
Beli luk ne samo da je jači od antibiotika eritromicina i ciprofloksacina, koji se najčešće koriste kod trovanja hranom, nego i deluje odmah, tvrdi istraživanje. Deluje tako da zaustavlja razmnožavanje bakterije kampilobakter, jedne od najčešćih bakterija koje izazivaju trovanje hranom.
Pacijenti konzumirali ekstrakt belog luka godinu dana: Rezultati oduševili naučnike!

Jedno drugo novije istraživanje je otkrilo da ova začinska biljka povećava ukupan nivo antioksidansa u telu, materija ključnih za naše zdravlje. Beli luk se smatra najsnažnijom hranom koju nam daje priroda. Ključan je deo mediteranske ishrane zbog čega ljudi koji se tako hrane većinom žive dugo i zdravo.
Ulje od belog luka: Čudo narodne medicine protiv teških bolesti! (RECEPT)
