Vrhunsko jelo

Zapečenu sarmu morate da probate: Gotova za sat vremena, umesto za 5! (RECEPT)

Preukusna verzija tradicionalnog jela
Recepti
14:04h Autor:
Zapečenu sarmu morate da probate: Gotova za sat vremena, umesto za 5! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Sarma je omiljeno jelo 99 odsto Srba, a te pepoznatljive rolnice od kiselog kupusa i mlevenog mesa već decenijama su nezamenljive na trpezi.

Ipak, ponekad valja nešto i promeniti i pripremiti jelo na drugačiji način!

Predlažemo vam veoma ukusnu verziju omiljenog jela - zapečenu sarmu!

Sastojci: 600 g mlevenog mesa, 100 g crvenog luka, 2 čena belog luka, 100 g pirinča, 800 g kiselog kupusa, 50 g svinjske masti, 800 ml mesne supe (ili tople vode), 400 ml milerama, so, biber i mlevena paprika po ukusu.

Priprema: Na svinjskoj masti ispržite sitno iseckan luk do zlatnožute boje, pa dodajte sitno seckani beli luk i kratko ga pržite. Zatim dodajte meso pa mešajte i varjačom razdvajajte meso da se ne stvaraju grudvice. Začinite i dinstajte meso desetak minuta.

Nakon toga dodajte pirinač i dinstajte još 5 minuta. U posudu za pečenje stavite pola količine iseckanog kupusa, rasporedite po njemu meso i pirinač pa ih pokrijte kupusom. Zalijte supom toliko da prekrije sastojke, pa poklopite i pecite oko 60 minuta u rerni na 180 stepeni.

Nakon pola sata pečenja, posudu otklopite i vratite u rernu na još pola sata. Dok se peče, razmutite mileram i prelijte ga preko jela pa pecite još 10 minuta.

10 posnih slatkih pita: Čisto gurmansko uživanje! (RECEPT)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs