U hladnim zimskim večerima, nema ničeg lepšeg od toplog, ukusnog napitka.
Što je najvažnije, ovi napici prave se vrlo jednostavno i brzo, zato odvojite malo vremena i počastite sebe vrhunskim užitkom!
Odaberite neki od naših recepata i uživajte uz dobru knjigu i slasno piće, ili učinite veče sa voljenom osobom posebnim uz šolju toplih, kremastih zalogaja.
Topla čokolada (stvar ukusa)
Ovo je najstariji recept za toplu i mirisnu čokoladu koji ćete obožavati!
Pripremite ga tako što ćete u maloj šerpi pomešati 30 g čokolade, 1 kašiku kakaa i 1 dl mleka i mešati na tihoj vatri dok se čokolada ne otopi. Dodajte još 1 dl mleka i prstohvat soli i nastavite da mešate. Dodajte 30 g šećera, a kada čokolada postane gusta, sipajte je u šolju. Dodajte i nekoliko penastih bombona i uživajte!
Sultanova sarma: Recept za slatkiš koji će vas oboriti s nogu!
Vrući kakao
Dobro ugrejte 100 ml slatke pavlake, smanjite temperaturu, a u posebnoj posudi izmešajte oko 30 g kakaa u 100 ml mlakog mleka, pa stavite na tihu vatru da se dobro jedini. Po želji dodajte i malo čokolade, ako želite da smesa bude gušća. Pomešajte sa vrućom slatkom pavlakom i malo kuvajte, uz neprestano mešanje. Ukoliko vam se pojave mrvice, procedite napitak kroz cediljku i servirajte uz ukusne kolačiće.
Poslastica stara 6.000 godina: Najzdraviji slatkiš na svetu leči mnoge bolesti (RECEPT)
Liker od čokolade
U šerpi sjedinite 500 g šećera i 100 g kakao praha, dobro izmešajte i staviti na ringlu. Lagano dodajte 500 ml mleka uz neprestano mešanje. Čim proključa, smanjiti temperaturu na minimum i ostaviti da lagano krčka 10-15 minuta. Sklonite sa vatre, pa u ohlađeno dodajte 1 dl ruma, uz neprestano mešanje. Sipajte u čaše i prepustite se savršenom spoju ukusa!
Bez njih Đokovići ne kreću na put: Jelenini kolačići koje uvek imaju pri ruci! (FOTO, RECEPT)
Puding od kafe
Za ovu slasnu poslasticu biće vam potrebno 1/4 šolje mlevene kafe, pola kašičice cimeta, plus malo za posluživanje, 1 šolja mleka, 1/3 šolje zaslađenog kondenzovanog mleka, 1,5 kašika kukuruznog skroba i šlag za ukrašavanje, piše Stvarukusa.rs.
Priprema: U manju šerpu sipajte mleko i dodajte mlevenu kafu i cimet. Kuvajte na srednje jakoj vatri kako biste smesu doveli do ključanja. Sklonite sa vatre i ostavite da odstoji 10 minuta. U odvojenu posudu sipajte kondenzovano mleko.
Koristeći cediljku, procedite mešavinu kafe u posudu. Dodajte kukuruzni skrob i mešajte dok se potpuno ne sjedini. Stavite posudu na srednje jaku vatru i nastavite da polako mešate dok se smesa ne zgusne dovoljno. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi pre nego što puding sipate u činije za posluživanje.
Zimska limunada spas za telo: Izbacuje toksine iz organizma u kratkom periodu! (RECEPT)