Priprema:
Šargarepu iseckati na štapiće i staviti u manju, plitku šerpu. Dodati šolju kinoe i dve šolje vode sa malo soli. Kuvati oko 15 minuta - tako se ni šargarepa ni kinoa neće prekuvati. Kada žitarica nabubri i upije vodu dodati soja sos i začinsko bilje po želji.
Filete lososa posoliti i grilovati (ili pržiti) ne duže od 5-10 minuta sa obe strane, u zavisnosti od debljine parčeta. Kada riba porumeni posuti je seckanim ruzmarinom.
Za preliv je potrebno svega nekoliko minuta. Oko 20g putera otopiti, dodati sok jedne pomorandže i pola kašičice belog bibera. Smesu promešati i blago prohladiti.
Jelo možete servirati uz zelenu salatu, rukolu, potočarku. Izuzmite preliv i dobićete postan, a opet vrlo hranljiv obrok.
Zahvaljujemo našoj čitateljki na poslatom receptu. Prijatno!
Grilovana piletina sa prokeljom i sosom od meda i senfa (FOTO)