Recepti sa Stilom

Grilovana piletina sa prokeljom i sosom od meda i senfa (FOTO)

Spremite zdrav obrok za celu porodicu
Recepti
06:16h Autor:
Grilovana piletina sa prokeljom i sosom od meda i senfa (FOTO)
Foto: Stil
  • Srednje teško

Sastojci

  • pet parčadi piletine
  • 500g prokelja
  • so, biber
  • Maslinovo ulje
  • Sos:
  • dve kašike senfa
  • kašika maslinovog ulja
  • Kašičica meda
  • kašičica limunovog soka ili kašika soka ceđene pomorandže
  • so i biber po ukusu
  • struk mirođije
  • kašičica rendanog đumbira, karija ili čilija

Priprema:

Piletinu preliti sa malo maslinovog ulja, posoliti i pobiberiti. Tako začinjeno meso ostaviti da odstoji oko pola sata. Prokelj oprati i kuvati na pari oko 5-10 minuta, u zavisnosti od veličine. Važno je samo da se ne prekuva, to jest, da zadrži jako zelenu boju. Nakon kuvanja, skloniti ga sa vatre i blago posoliti. Piletinu grilovati oko 5-10 minuta sa obe strane, opet u zavisnosti od veličine parčeta. Nekolilo minuta pred kraj grilovanja u tiganj sa piletinom dodati prethodno prokuvan prokelj kako bi se sjedinili sokovi mesa i povrća. Kada je meso gotovo, tiganj skloniti sa vatre i poklopiti.

Dok se jelo malo prohladi spremiti sos. U posudu staviti dve kašike senfa, kašiku maslinovog ulja, malo soli i bibera po ukusu, i iseckati struk mirođije. Dodati kašičicu soka od limuna ili kašiku soka od pomorandže. Sve zajedno promešati dok se sastojci ne sjedine i sos ne postane ujednačen. Po želji u sos dodati kašičicu rendanog đumbira, karija ili čilija.

Zahvaljujemo našoj čitateljki na poslatom receptu. Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs