Preukusan

Lažni hleb: Bez mleka, jaja i glutena, ukus je savršen! (RECEPT)

Umesto pogače, možete ga napraviti i u formi nekoliko manjih lepinjica
Recepti
20:40h Autor:
Lažni hleb: Bez mleka, jaja i glutena, ukus je savršen! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Postoji mnogo ukusnih recepata koji su ujedno i zdravi. Jedan od njih je i hleb koji je zbog nedostatka jaja, mleka, glutena, čak i kvasca, prozvan "Lažni hleb".

Ovaj hleb je veoma ukusan i jednostavan za napraviti, a potrebno vam je samo nekoliko sastojaka.

Sastojci: 4 šolje heljdinog brašna, šolja kokosovog ulja, šolja vruće vode, 5 krompira, malo soli.

Priprema: Krompir oljuštite i stavite u vodu da se kuva. Kada se skuva i omekša, napravite pire od njega, posolite, pa pomešajte sa ostalim sastojcima. Hleb stavite da se peče oko 40 minuta.

Prijatno!

Mekana pogača sa jogurtom gotova za 20 minuta: Nema pekare koja pravi ovako dobar hleb! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs