ovo morate da probate!

TESTO ZA "DEBELU" PICU KAKVU JOŠ NISTE PROBALI: Nije ni čudo što ITALIJANI baš ovakvu NAJVIŠE VOLE, ukus je IZVANREDAN

Jedno od najlepših jela za porodičnu večeru koju možete prilagoditi svom ukusu, a testo nikada neće omanuti

Hrana & vino
Autor:
TESTO ZA "DEBELU" PICU KAKVU JOŠ NISTE PROBALI: Nije ni čudo što ITALIJANI baš ovakvu NAJVIŠE VOLE, ukus je IZVANREDAN
Recept za picu koju Italijani najviše vole, Foto: Shutterstock

Sastojci za testo:

  • 300 gr belog brasna tip 400
  • 2dl tople vode
  • kockica svezeg kvasca
  • 1 kasicica soli
  • 2 kasike maslinovog ulja

Sastojci za picu:

  • 200 g pelata
  • 400 g šunke za picu
  • 300g mocarele ili trapista
  • 100 g zelenih maslina bez koštica
  • origano
  • pečurke po želji
  • slaninica
pica
foto: Shutterstock

Priprema:

Testo:

Izmrviti kvasac u dublju činijicu, i dodati mu toplu vodu, kašičicu brašna i kašičicu šećera i sve lepo sjediniti.

Dok kvasac narasta odmeriti brašno, dodati mu so i promešati.

Nadošli kvasac staviti u brašno i dodati maslinovo ulje. I onda umesiti testo. Kada se formira kuglica testa igrati se s testom što je više moguće, okretati ga, bacati ga, pa ga mesiti, što se više igrate to će biti lepše. Poželjno je ovo raditi bar deset minuta.

Ova kolićina testa je dovoljna za pleh od rerne.

Testo stavite u pleh i rukama ga oblikujte u plehu do ivica tako da na ivicama bude malo deblje da se fil ne preliva namazanim obicnim uljem. Pleh ne treba nikako pobrašniti.

Nakon toga, na testo staviti pelat, šunku, sir, slaninicu, masline, začiniti solju i origanom.

Peći picu na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni da donji deo požuti blago, 13-14 minuta na ovoj temperaturi. Izvaditi pleh, pustiti da se malo ohladi pa iseći na kocke i poslužiti.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs