Preukusno

Dve sjajne poslastice od neodoljivog lešnik krema: Spremne za čas (FOTO)

Donosimo vam dva recepta sa ovim kremom, jako jednostavnih za pripremu, ne zahtevaju da se peku u rerni, potrebni su vam samo mikser i frižider
Recepti
15:46h Autor:
Dve sjajne poslastice od neodoljivog lešnik krema: Spremne za čas (FOTO)
Foto: Instagram / Naivecookcooks

Najomiljeniji krem većine ljudi je zasigurno krem od lešnika. U nekim danima kada nam nije ni do čega, krenemo da ga jedemo i već posle nekoliko kašičica (svi je jedemo tako, zar ne?) osećamo se bolje.

Donosimo vam dva recepta sa ovim kremom, jako jednostavnih za pripremu, ne zahtevaju da se peku u rerni, potrebni su vam samo mikser i frižider.

Najukusnija verzija čuvene markiza torte: Čokoladno kremasto neodoljiva! (FOTO)

Čizkejk kocke i praline su današnji predlozi.

Praline

Sastojci:

250 g tamne čokolade

200 ml pavlake za kuhanje

200 g krema od lešnika

100 g lešnika

Zagrejte pavlaku za kuvanje, u njemu otopite čokoladu i mešajte dok se ne počne zgušnjavati. Tad dodajte krem od lešnika, još malo mešajte pa stavite da se hladi – prvo na sobnoj temperaturi, zatim u frižideru. Kada se skroz stisne, od smese oblikujte male kuglice, uvaljajte u narezane lešnike i stavite da se još malo hlade pre posluživanja.

Najkremastiji dezert na svetu: Zalogaji koje ćete pamtiti! (FOTO)

Čizkejk

20 čokoladnih keksića

200 g krem sira

50 g šećera u prahu

2 kašokice ekstrakta vanile

150 ml slatke pavlake za šlag

6 kašika krema od lešnika

U blender stavite keks i 2 kašikice krema od lešnika pa ga poravnajte u plehu za pečenje. Umutite krem sir sa šećerom i vanilom pa dodajte slatku pavlaku koju ste prethodno umutili. Prelijte krem preko baze od keksa i poravnajte. Preostale kašičice krema od lešniika malo zagrejte, prelijte preko krema i čačkalicom kreirajte uzorke. Stavite u frižider na par sati pre posluživanja da se stegne.

Prijatno!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs