Recept koji se čuva

Đavolski dobar kolač: Smućka se za čas, svaki zalogaj se pamti! (RECEPT)

Stvoren za sve "đavolčiće" koji vole da zgreše slatkišima kojima se ne može odoleti
Recepti
14:34h Autor:
Đavolski dobar kolač: Smućka se za čas, svaki zalogaj se pamti! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Ovaj đavolski kolač đavolski je i dobar! Ako izuzmemo njegovo ime, prema ukusu koji ima, pre bi se moglo reći da je stigao direktno iz raja, a neiz pakla.

Kako god bilo, đavolski kolač je kao stvoren za sve "đavolčiće" koji vole da zgreše slatkišima kojima se ne može odoleti!

Sastojci za patišpanj: 100 gčokolade za kuvanje, 175 g putera, 300 g brašna, 1 prašak za pecivo, 150 ml pavlake, 300 g šećera, 3 jaja, 2 kesice vanilin šećera, 200 ml vode, pola kašičice sode bikarbone.

Sastojci za fil: 2 jaja, 400 g šećera u prahu.

Priprema: Zagrejati 175 ml vode. Izlomiti čokoladu i istopiti na pari. U sudu za mućenje mikserom mutiti puter, šećer i 3 jaja. U sud sa čokoladom dodati vrelu vodu i promešati kašikom, pa skloniti sa šporeta. Ohlađenu čokoladu dodati u sud za mućenje i sjediniti sve sastojke mikserom.

Čokoladna đavolica: Torta koja ostavlja bez daha!

Dodati prethodno sjedinjene brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, a zatim i vanilin šećer i pavlaku. Promešati i presuti smesu u nauljen kalup i peći 25 minuta na 200 stepeni.

Za to vreme, pripremiti fil. Mikserom umutiti šećer u prahu, preostale 4 kašike vode i 2 jaja. Potom sud sa filom staviti da se kuva na pari i mutiti mikserom dok se šećer ne rastopi. Skloniti sa šporeta i ostaviti fil da se ohladi.

Ispečeni patišpanj iseći na 3 jednaka dela (kore). Na prvu koru naneti trećinu fila i staviti drugu koru, pa ponoviti sa postupak sa sve tri kore. Završiti filom i po želji odozgo posuti šećerom u prahu.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs