Nema osobe koja bi odbila čokoladni kolač, a pogotovo ovu čokoladnu bombu. Zamislite samo domaću kaficu, ovaj kolač i odgovarajuće društvo - čisto uživanje!
Ovako se sprema Čokoladna bomba:
Kora: 8 jaja, 8 kašika šećera, 4 kašike brašna, 4 kašike kakaa, izrendati koru od 1 pomorandže, 1 prašak za pecivo.
Fil: 1/2 l slatke pavlake, 200 g mlečne čokolade, 200 crne čokolade, 200 g margarina.
Plus: Sok od 1 pomorandže, 100 grama crne čokolade za dekoraciji ili čokoladne mrvice.
Priprema:
Umutiti posebno belance, a posebno žumance. U žumance dodajte šećer, a zatim i kakao i brašno sa praškom za pecivo. Kada se smesa sjedini polako sa kašikom umešati i belance. Izrendati koru od jedne pomorandže i umešati je u smesu.
Smesu podelite na dva jednaka dela i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Prohlađenu koru natopite sa sokom od jedne pomorandže.
Fil pravite tako što ćete slatku pavlaku zagrejati u šerpi do tačke ključanja zatim u nju dodati mlečnu i čokoladu za kuvanje. Skloniti sa ringle i mešati dok se čokolada rastopi. U prohlađenu smesu umešati rastopljen margarin.
Kore filovati sa čokoladnim filom, a zatim narendati još 100 grama crne čokolade na vrh kolača ili stavite čokoladne mrvice.
Prijatno!