Sezona višanja je u punom jeku. Ovo kiselkasto-slatko voće možete da iskoristite za pripremu poslastica, kompota, sirupa, ali i ukusnog likera - slatkog aperitiva kojeg svi volimo. Ako ga do sada nikada niste pravili ili želite da isprobate neku novu tehniku, ovaj najjednostavniji recept je kao stvoren za vas.
Sastojci: višnje, rakija, šećer
Postupak pripreme:
1. Višnje operite i skinite peteljke i lišće.
2. Na dno veće tegle stavite red višanja.
3. Potom preko njih posipajte šećer u debljem sloju.
4. Preko sloja šećera ponovno slažite red višanja, pa red šećera.
5. Ponavljajte postupak sve dok tegla ne bude napunjena gotovo do vrha.
6. Teglu s višnjama odložite na sunce i poklopite tanjirićem (nikako poklopcem).
7. Kada se šećer potpuno otopi, teglu do vrha napunite rakijom, lagano promešajte i zatvorite poklopcem.
8. Liker ostavite u špajz da odstoji barem mesec dana.
Provereno leči štitnu žlezdu: Evo kako se pravi orahovača! (RECEPT)