Riba je uvek dobar izbor

PASTRMKA S POVRĆEM KOJA OBARA SA NOGU I NAJVEĆE GURMANE I LJUBITELJE MESA: Em je zdravo, em ukusno, a i brzo se pravi

Recept za najukusniju pastrmku sa povrćem dobro zapamtite, jer će vam mnogi tražiti - sigurni smo!

Recepti
Autor: ,
PASTRMKA S POVRĆEM KOJA OBARA SA NOGU I NAJVEĆE GURMANE I LJUBITELJE MESA: Em je zdravo, em ukusno, a i brzo se pravi
Recept za najukusniju pastrmku sa povrćem, Foto: Bakina kuhinja

Pastrmka sa porćem je neodoljiv specijalitet, a pravi se toliko lako, da ne možete ni da pretpostavite. Ukus je očaravajući, a imaćete i obrok koji je veoma zdrav, te možete jesti bez griže savesti.

Sastojci:

  • 3 pastrmke
  • 2 čena belog luka
  • ruzmarin, peršunov list
  • maslinovo ulje
  • biber
  • morska so
  • 4 krompira
  • 1 paradajz
  • 1 tikvica
  • 2 šargarepe
  • 2 zelene paprike
  • 2 crvena luka
  • limun

Priprema:

1. U činiju sipati malo ulja, dodati morske soli, izdrobljen beli luk, naseckan peršunov list i ruzmarin. Tom smesom malo napuniti i istrljati ribu, pa je poređati u podmazan pleh.

2. Povrće iseći na krugove, pa ga uvaljati u marinadu od ulja i belog luka. Poređati ga po ribi i između nje. 3. Peći na 200 stepeni oko 40 min.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs