NAJSTARIJE SRPSKO JELO JE NAJBOLJE KOJE ĆETE IKADA PROBATI: Kremasto, sočno, puno mesa i povrća a OBOŽAVAJU GA SVI

Ajmokac je jelo koje se ne sprema baš jednostavno, ali svakako je vredno svakog minuta provedenog u kuhinji

Recepti
Autor:
NAJSTARIJE SRPSKO JELO JE NAJBOLJE KOJE ĆETE IKADA PROBATI: Kremasto, sočno, puno mesa i povrća a OBOŽAVAJU GA SVI
Foto: Printscreen/youtube

Potrebno je:

  • 1 celo pile
  • 1 zelen za supu
  • par krompira
  • malo mleka
  • malo putera
  • so i biber

Priprema: U lonac stavite pile da se kuva zajedno sa celerom, nekoliko šargarepa, paškanatom i lukom. Nakon sat vremena, izvadite meso i odvojite ga od kostiju.

Zatim, od povrća napravite pire dodajući mu pomalo mleka i maslaca.

U tiganju rastopite maslac, dodajte beli luk i prodinstajte, zatim dodajte kašiku ili dve brašna i pomalo dolivajte supu u kojoj se kuvalo meso sa povrćem. Kada napravite gustu smesu, dodajte cepkano meso. Sve promešajte pa poslužite pored pirea od povrća. Uživajte.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs