LAŽNA BAKLAVA IZ BOSNE PRAVI JE HIT: Pravi se 3 puta brže, a šoljica domaće kafe se ne može zamisliti bez nje

Baklava je omiljeni kolač mnogih, a danas vam donosimo recept za ovaj predivni kolač koji možete spremiti brzo i lako

Recepti
Autor:
LAŽNA BAKLAVA IZ BOSNE PRAVI JE HIT: Pravi se 3 puta brže, a šoljica domaće kafe se ne može zamisliti bez nje
Lažna bosanska baklava sprema se 3 puta brže, Foto: Printscreen/youtube

Jedan od najbrže pripremljenih kolača je baklava, a lažna baklava sprema se tri puta brže.

Sastojci:

  • 500gr. kore za baklavu
  • 300gr. seckanih oraha
  • 200gr. mlevenih oraha
  • 150-200gr. mlevenog plazma keksa
  • 250gr. putera
  • 50-60ml. ulja

Za šerbet ili agdu:

  • 600-700gr. šećera
  • 1l. vode
  • 2-3 kesice vanil šećera
  • 2 koluta limuna, sok od 1/2 limuna.

Priprema: Agdu skuvajte i prohladite. Izmešajte orahe, šećer i plazma keks. Presipajte svaku koru sa uljem i orasima, pa urolajte u rolat. Rolat secite i poređajte u pleh. Premažite rastopljenim puterom. Peći u zagrejanoj rerni na 170-180c./30-35minuta.

(Kuhinja Valentine Mašković)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs