NEIZOSTAVNI DEO POSNE SLAVSKE TRPEZE: Baklava sa jednostavnom agdom koja se brzo pravi, a topi u ustima

Donosimo vam najbolji recept za baklavu koja se topi u ustima, a ukus je prava fantazija

Recepti
21:34h Autor:
NEIZOSTAVNI DEO POSNE SLAVSKE TRPEZE: Baklava sa jednostavnom agdom koja se brzo pravi, a topi u ustima
Baklava, Foto: Thinkstock

Predlažemo vam da za posne slave pripremite tradicionalneu poslasticu koje mogu da stoje danima i da svakim danom budu sve boljeg ukusa:

Potrebno je:

  • 1 pakovanje kora za baklavu;
  • 500 grama oraha; malo šećera;
  • 200 grama suvog grožđa;
  • 200 grama margarina;
Baklava
foto: Profimedia

Za agdu:

  • 1 litar vode,
  • 1 kg šećera;
  • 1 ceo limun.

Priprema:

Pomešajte mlevene orahe, šećer i suvo grožđe. Zatim u pleh složite koru za baklavu pa pospite je mešaviom oraha, šećera i grožđica. Zatim stavite drugu koru i slažite dok sasvim potrošite materijal. Zatim isecite baklavu na romboide pa je prelijte vrelim, rastopljenim margarinom.

Pecite baklavu oko 20 minuta na 200 stepeni Celizijusa. Vrelu baklavu prelijte za hladnom agdom, a agdu pripremate tako što pomešate vodu i šećer i opran i isečen na krugove, limun. Kada provri agda, ostavite je sa strane da se ohladi, a zatim prelijte njome baklavu. Ostavite baklavu da upije agdu i dobro se ohladi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs