Ribu treba jesti često

OSLIĆ U SOSU OD ŠAMPINJONA: Pečurke ovom jelu daju posebnu sočnost - RUČAK ZA POŽELETI

U ovom receptu riba se ne sprema u tiganju, nego u rerni

Recepti
Autor:
OSLIĆ U SOSU OD ŠAMPINJONA: Pečurke ovom jelu daju posebnu sočnost - RUČAK ZA POŽELETI
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • * 800 g fileta oslića
  • * 300 g šampinjona
  • * 200 g čeri-paradajza
  • * 1 velika zelena paprika
  • * 150 g crnih maslina
  • * 1 čaša kisele pavlake
  • * 1 kašičica brašna
  • * 1 margarin za pečenje
  • so, biber
  • * beli luk
  • * začin za ribu
Svinjski kotleti, pečurke, sos od pečuraka, svinjetina
foto: Profimedia

Priprema:

1. Filete oslića posoliti i pobiberiti i peći u rerni na margarinu (možete ih umotati u rolne, biće sočniji).

2. Sos: Pržiti šampinjone, dodati oljušteni čeri-paradajz, iseckanu papriku, masline isečene na kolutove i začine.

3. Na kraju dodati pavlaku umućenu s kašičicom brašna, ostaviti da se malo prokrčka, a onda time preliti oslić i poslužiti jelo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs