OVAKO SE PRAVI PRAVA SRPSKA SARMA: Ručak koji obožavaju baš svi, a može da traje i po nekoliko dana

Stari recept za pravu srpsku sarmu treba da zna svako od nas. Uvek dodajte duplu dozu mesa i nećete pogrešiti

Recepti
10:52h Autor:
OVAKO SE PRAVI PRAVA SRPSKA SARMA: Ručak koji obožavaju baš svi, a može da traje i po nekoliko dana
Kako se pravi srpska sarma?, Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • Veća glavica kiselog kupusa
  • 1kg mlevenog mešanog mesa (junetina/svinjetina)
  • Dimljena slaninica
  • sveža slaninica
  • Meso po želji (od vrata, rebarca, ko šta voli)
  • Domaća mast
  • Čaša pirinča
  • Suva začinska paprika
  • So i biber
  • 2-3 glavice crnog luka
  • 5,6 čena belog luka
  • Lovorov list

Priprema: Upržite crni i beli luk, pa dodajte meso. Kada se sve lepo uprži dodajte opran pirinač, a onda uzmite kupus i savijajte sarmu. Svakom listu skinite koren da biste lakše mogli da ga savijete. Zatim, kada savijete sarme, slažite ih u dublju šerpu u koju ćete stavljati i suvo meso, lovorov list i beli luk. Kuvajte oko 2 sata na laganoj vatri.

Bonus video

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs