POGAČA BEZ KVASCA PO NAJSTARIJEM RECEPTU: Toliko je ukusna, meka i rastresita da ne možete da prestanete da je jedete

Ukoliko nemate hleba u kući, napravite beskvasnu pogaču koja se sprema za pola sata

Recepti
10:44h Autor:
POGAČA BEZ KVASCA PO NAJSTARIJEM RECEPTU: Toliko je ukusna, meka i rastresita da ne možete da prestanete da je jedete
Recept za pogaču bez kvasca, Foto: Printscreen/youtube

Starinska pogača bez kvasca je veoma ukusna i rastresita, ali samo ako je napravite na ovaj način:

Potrebno je:

  • 1 kg brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 ml kiselog mleka
  • 500 ml kisele vode
  • malo soli

Priprema: U brašno dodajte so i prašak za pecivo pa sve izmešajte rukom dobro. Zatim dodajte kiselo mleko i postepeno dok mesite testo rukom, dodajte pomalo kisele vode sve dok ne umesite svo brašno.

Da biste lakše umesili pogaču, testo podelite na dva dela pa svaki deo premesite na radnom pultu.

Testo rastanjite rukom, premažite uljem i pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs