PLAZMA TORTU OBOŽAVAJU GENERACIJE: Mekana i penasta, sočna i izdašna, SAVRŠENA za baš svaku priliku

Sa tri meke a hrskave korice i dva čarobna penasta fila, ova torta može da bude izbor i za najsvečanije prilike, kada želite baš da ostavite utisak

Recepti
Autor:
PLAZMA TORTU OBOŽAVAJU GENERACIJE: Mekana i penasta, sočna i izdašna, SAVRŠENA za baš svaku priliku
Bogata plazma torta sa tri kore i dva fila, Foto: Shutterstock

Kada želite da obradujete svoje voljene raskošnom poslasticom ili da poslužite goste u nekoj svečanoj prilici, nema boljeg izbora od raskošne plazma torte.

Sastojci za jednu koru (peku se tri): 4 belanca, 4 kašike šećera, 50 g mlevenih oraha, 1 kašika mekog brašna.

Sastojci za prvi fil: 12 žumanaca, 12 kašika šećera, 800 ml mleka, 2 pudinga od vanile, 250 g margarina, 100 g šećera u prahu, 150 g mlevenog plazma keksa.

Sastojci za drugi fil: 200 ml slatke pavlake, 200 g kisele pavlake, 150 g mlevenog plazma keksa, malo mleka.

Priprema: Mikserom umutiti belanca da zepene pa dodavati šećer uz mućenje dok se ne dobije jaka i sjajna pena. Zatim dodati mlevene orahe i brašno i sve zajedno sjediniti varjačom. Istresti u obložen pleh dimenzija 32 x 22cm, ili približnih pa staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Rernu uključite kada počnete pripremu kore. Peći ovako sve tri korice, oko 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.

Umutiti žumanca, puding, kristal šećer i malo hladnog mleka da nema grudvica. Ostatak mleka staviti da provri pa kada provri zakuvati umućenu masu i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, prekriti kesom ili folijom pa ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu. margarin mora biti sobne temperature, omekšao da se lepo i lako umuti. Razbiti mikserom ohlađen puding pa mu dodati umućen margarin i sve umutiti. Dodati zatim i keks pa opet sve umutiti.

Za drugi fil umutiti slatku pavlaku pa dodati kiselu, opet umutiti pa dodati keks. Masa je dosta gusta pa doliti malo mleka ( 100 ml ) i umutiti. Ako je i dalje gusto dodati još malo. Da bude fino mazivo, ne sme biti gusto, nećete moći razvući.

Na koru naneti prvi fil, pa drugi fil, druga kora, prvi fil, drugi fil, treća kora. Premazati celu tortu ostatkom fila, pa dekorisati po želji. Ostaviti preko noći tortu u frižideru pa sutradan poslužiti.

Bonus video

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs