NA GENIJALAN NAČIN ISKORISTITE OSTATKE SVEŽE SKUVANE TESTENINE: Vrhunski italijanski kuvar podelio je recept za RUČAK

Originalna ideja italijanskog kuvara koja nam može poslužiti za pripremu ukusnog obroka.

Recepti
14:45h Autor:
NA GENIJALAN NAČIN ISKORISTITE OSTATKE SVEŽE SKUVANE TESTENINE: Vrhunski italijanski kuvar podelio je recept za RUČAK
Italijanski kuvar savetuje kako da iskoristite višak skuvane testenine., Foto: Ken McKay/ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia

Čuveni italijanski kuvar Đenaro Kontaldo podelio je genijalan recept za savršeno ukusan ručak.

Nema kuće koja ne koristi neku vrstu testenine za pripremu svojih obroka. Često se desi da je skuvamo i više nego što nam je potrebno za konkretan obrok.

Ovaj kuvar savetuje kako da iskoristimo taj višak sveže skuvane testenine i tako dobijemo još jedan izuzetno ukusan ručak.

Đenaro Kontaldo
foto: ADW / Goff Photos / Profimedia
  • Za početak, razbijte četiri jaja u činiju i začinite s malo soli – ne previše jer je vaša testenina već kuvana u slanoj vodi – i biberom.
  • Zatim dobro umutite viljuškom pre nego što dodate malo narendanog parmezana (oko 40 g). Ako nemate parmezan, dobro će poslužiti i drugi sir koji može da se narenda.
  • Ponovo umutite pre dodavanja testenine (oko 400 g). Uzmite viljušku i sve zajedno promešajte, pri čemu će testenina da omekša.
  • U tiganj dodajte tri kašike maslinovog ulja
  • Dodajte smesu testenine – pazite da koristite tiganj sa nelepljivim dnom – i ostavite da se kuva na umerenoj vatri pet minuta bez mešanja.
  • Nakon što to vreme prođe, stavite tepsiju u rernu – pecite na 200 stepeni još pet minuta.
  • Dok se peče naseckajte pet do šest čeri paradajza.
  • Testenina bi na vrhu trebalo da bude čvrsta na dodir. Pokrijte tanjirom pre nego što preokrenete tiganj i ostavite testeninu na tanjiru. Zatim vratite testeninu natrag u tiganj – drugom stranom prema gore.
  • Uzmite kuglicu mocarele i narežite na šnite. Na vrh testenine dodajte čeri i mocarelu, malo posolite, pobiberite i dodajte maslinovo ulje, pa vratite u rernu na još pet minuta.
  • Izvadite i po vrhu narendajte još parmezana zajedno s listićima svežeg bosiljka. I spremno je za jelo!
  • Poslužite isečeno na kriške ili jednostavno stavite tiganj na sto i pustite da svi uživaju.
Džejmi Oliver
foto: C4 / Planet / Profimedia

Video je podeljen na Fejsbuk stranici Džejmija Olivera a obožavaoci su poludeli za ovim kuvarom i njegovim receptom, prenosi Citymagazine.rs

‘Obožavam ovog čoveka’, napisao je jedan,

‘Predivno je gledati ga kako kuva. Vrlo zabavno’.

Drugi je dodao: ‘Moraš voleti ovog čoveka’,

a treći napisao: ‘Odrastao sam u Nemačkoj, a moj tata je bio iz Mađarske, moja mama je često ovo pravila sa slaninom. Tako je dobro’.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs