KREMASTI POTAŽ OD BUNDEVE: Najlepši ukus jeseni u toplom jelu koje greje i dušu i telo

Kraljica jeseni - bundeva u jednom od najlepših oblika i najjednostavnijih recepata

Recepti
Autor:
KREMASTI POTAŽ OD BUNDEVE: Najlepši ukus jeseni u toplom jelu koje greje i dušu i telo
Recept za potaž od bundeve, Foto: Shutterstock

SASTOJCI: 400 g bundeve iseckane na kockice, 4 šargarepe iseckane na kolutove, 1 veći krompir iseckan na kockice, 1,5 l vode, svež peršun, 3 čena belog luka, 2 manja crna luka, so, biber.

PRIPREMA: U vodu staviti bundevu, šargarepu, krompir i crni luk i kuvati oko 20-35 minuta. Skuvano povrće ispasirajte pomoću štapnog miksera ili secka.

Ispasirano povrće vratite na šporet i dodajte so i biber, promešajte i kada provri, kuvajte još oko 3 minuta, pa dodajte u smesu iseckan peršun i beli luk.

Ovaj recept je postan, ali ako ne postite, za još lepši ukus možete dodati malo kiselog mleka ili pavlake prilikom služenja.

Bonus video

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs