RECEPT ZA NAJBOLJI POHOVANI KUPUS: Svako ko ga je probao, tvrdi da je ukusniji i od mesa, a pravi se veoma LAKO

Recept za pohovani kupus ćete posle prvog pravljenja obožavati!

Recepti
07:46h Autor:
RECEPT ZA NAJBOLJI POHOVANI KUPUS: Svako ko ga je probao, tvrdi da je ukusniji i od mesa, a pravi se veoma LAKO
Recept za pohovani kupus, Foto: Bakina kuhinja

Pohovani kupus je svojevrsna poslastica koju obožavaju i najveći gurmani, zato izdvojite malo vremena i isprobajte recept koji je pred vama, sigurno se nećete pokajati!

Sastojci:

  • 1 glavica svežeg kupusa
  • 3 jajeta
  • 50 g kisele pavlake ili grčkog jogurta
  • 1 kašika gustina
  • 3 kašike brašna
  • po ukusu suvi biljni začin
  • po ukusu mleveni biber
  • po ukusu beli luk u prahu

Priprema:

Kupus presecite na pola. Svaku polovinu isecite na deblje "šnicle", oko 3- 4 cm debljine, ali tako da svaki isečeni deo isečete sa korenom. Na taj način kupus se neće raspasti prilikom blanširanja. Ja sam imala glavicu kupusa od 1,3 kg i dobila sam pet "šnicli", šesta mi se raspala, jer nije bilo dovoljno korena da je drži. Ali, ne mari, i to se slatko pojelo.

Pohovani kupus
foto: Bakina kuhinja

U širu i dublju šerpu sipati vodu, dodati kašičicu soli i staviti da provri. U provrelu vodu ubaciti isečeni kupus i blanširati ga oko jedan minut. Pažljivo ga izvaditi u cediljku i ostaviti dok spremate smesu za pohovanje, pišu recepti.com.

Smesa za pohovanje: U odgovarajuću posudu razbiti jaja, dodati začine po ukusu i žicom za mućenje ih umutiti (samo da se lepo sjedine). Ubaciti kiselu pavlaku ili grčki jogurt i sjediniti sa jajima. Na kraju dodati mešavinu brašna i gustina i sve dobro umutiti, da ne ostane ni jedna grudvica brašna.

U tiganj sa nelepljivim dnom sipati ulje (kao za svako pohovanje) i staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi. Svako parče kupusa provući kroz smesu za pohovanje i stavljati na zagrejano ulje. Kada se donja strana isprži, pažljivo ga preokrenuti da i druga strana porumeni. Pohovani kupus vaditi u odgovarajuću posudu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs