RECEPT ZA NAJBRŽU I NAJBOLJU POSNU PROJU: Spremljena na starinski način biće mekana kao duša čak i sutradan

Donosimo vam najbrži recept za posnu proju, koja će biti mekana čak i sutradan.

Recepti
Autor:
RECEPT ZA NAJBRŽU I NAJBOLJU POSNU PROJU: Spremljena na starinski način biće mekana kao duša čak i sutradan
Foto: Shutterstock

Mnoge domaćice već imaju proverene i dobro poznate recepte za mrsne proje sa sirom i jogurtom. Ali, i posne mogu da budu jednako ukusne kao i mrsne. Laka i brza priprema i činjenica da se svi sastojci mere šoljom od 200 mililitara omogućavaju i početnicima u kuhinji da kod ovih projica ne naprave nikakvu grešku i da one ispadnu savršeno.

Sastojci:

  • 3 šolje kukuruznog brašna
  • 2 šolje belog brašna
  • 2 šolje kisele vode
  • 1,5 šolja ulja
  • kesica praška za pecivo
  • so

Priprema:

U činiju sipajte kukuruzno brašno, obično belo brašno, prašak za pecivo i so, pa ulijte kiselu vodu i ulje i sve dobro izmešajte varjačom. Tepsiju obložite pek-papirom, izlijte smesu za proju, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Ukoliko više volite oblik mafina, sipajte smesu za proju u silikonske kalupe ili u teflonske kalupe stavite papirne šeširiće, pa ulijte smesu za proju i pecite u rerni pola sata na 200 stepeni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs