TURLI TAVA: Staro tursko jelo koje se sprema u tignaju - obrok pun mesa i raznog povrća, SAVRŠENO

Turska kuhinja je veoma bliska našoj, a ovo jelo je savršena ideja za ručak za danas

Recepti
Autor:
TURLI TAVA: Staro tursko jelo koje se sprema u tignaju - obrok pun mesa i raznog povrća, SAVRŠENO
Turli tava, Foto: Printscreen/Facebook

Sastojci:

  • 3 krompira
  • 400 grama jagnjetine
  • 1 pakovanje pečuraka
  • 2 paradajza (iseckanih na kockice)
  • 3 paprike (iseckane na kockice)
  • 1 luk (iseckan)
  • 1 činijica čedar sira
  • 1 kašika paradajz paste
  • maslinovo ulje
  • so, biber, timijan, kim, po u kusu

Uputstvo: U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje, onda dodajte krompir isečen na kockice. Pržite ga dok dobijete zlatnu boju. Izvadite i ostavite sa strane.

U drugi tiganj dodajte jagnjeće meso, pa ga pržite dok porumeni sa svih strana. Dodjate seckan crni luk, a onda i paradajz i paradajz pastu i paprike. Zatim dodajte začine u tignaj sa mesom, a potom i pečurke. Kada se meso i povrće ukrčkaju, dodajte pržen krompir, a onda i sir. Pospite peršunom i poslužite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs