Vrhunsko jelo

PILEĆA DŽIGERICA S BUKOVAČOM: Proverite zašto su se ove dve namirnice pokazale kao DUO iz SNOVA

Ručak u kojem ćete maksimalno uživati je gulaš od pileće džigerice i bukovače

Recepti
Autor:
PILEĆA DŽIGERICA S BUKOVAČOM: Proverite zašto su se ove dve namirnice pokazale kao DUO iz SNOVA
Foto: Shutterstock

Ne morate uvek džigericu praviti na isti način - izdinstanu na luku. Ovaj ručak će vas oduševiti!

Sastojci:

* 200 g pileće džigerice * 200 g bukovača * 1,5 dl belog vina * 4 dl kiselog mleka * 2 kašičice pirea od paradajza * 1 feferon (ko voli ljuto) * malo peršuna * biozačin, so i biber

Gulaš
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

1. Džigericu dobro oprati i ocediti, a bukovače očistiti i naseći na trake širine jednog centimetra i dinstati ih sve dok tečnost ne ispari.

2. Posebno dinstati džigericu, i kad promeni boju, zaliti je vinom, a zatim dodati bukovače. Posoliti, pobiberiti, po želji dodati feferon, pire od paradajza, biozačin i kiselo mleko, pa jelo još vrlo malo dinstati i na kraju dodati peršun.

3. Ovako pripremljenu džigericu možete poslužiti s raznim prilozima, poput palente ili krompira-pirea.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs