KAKO ISPOHOVATI RIBU DA NE UPIJE NI KAP ULJA: Iskusne domaćice UMESTO BRAŠNA stavljaju sastojak koji pravi bitnu RAZLIKU

Saznajte kako ispohovati ribu da ne upije ni kap ulja. Tajna je u jednom stastojku.

Recepti
Autor:
KAKO ISPOHOVATI RIBU DA NE UPIJE NI KAP ULJA: Iskusne domaćice UMESTO BRAŠNA stavljaju sastojak koji pravi bitnu RAZLIKU
Kako ispohovati ribu da ne upije ni kap ulja, Foto: Profimedia

Da riba ne bi bila masna u pitanju je sastojak kojim ćete zameniti brašno, a koji većina ima u svojoj kuhinji - gustin. Gustin ili kukuruzni skrob napraviće zaštitni omotač oko ribe, ona će biti hrskava, a neće imati mogućnost da upije previše ulja i bude masna. Ovaj trik možete da koristite i za prženje svih vrsta mesa.

Sastojci:

  • 200 gr gustina
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 800 g fileta ribe

Priprema:

U posudi pomešajte gustin, so, biber, beli luk, slatku paprike i još neki začin ako želite. Uvaljajte ribu po izboru i pržite u dobro zagrejanom ulju. Bitno da je da bude veća količina ulja kako bi riba "plivala" u istom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs