Servirajte u Čaši

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENIM JABUKAMA: Kremasti desert koji u kombinaciji s ovim voćem daje FENOMENALAN UŽITAK

Donosimo vam recept za Šeherzadin puding s pečenim jabukama, kojem nećete odoleti.

Recepti
Autor:
ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENIM JABUKAMA: Kremasti desert koji u kombinaciji s ovim voćem daje FENOMENALAN UŽITAK
Foto: Shutterstock

Zašto osim običnog pudinga ne biste isprobali nešto malo drugačije i napravili jedan pravi orijentalni desert.

Sastojci:

* 2 jabuke

* 2 kriške integralnog hleba

* izmrvljeni lešnici ili orasi

* 1 l mleka + 1 dl mleka

* 3 kašike pšenicnog skroba

* 2 kašike meda

* malo cimeta

Priprema:

1. Jabuke iseci na kockice, posuti ih cimetom i dodati dva parceta integralnog hleba isecenog na kockice i izmrvljene lešnike ili orahe. Sve to još jednom ponoviti, preliti sa 1 dl mleka i peci u malom plehu na 175 stepeni 20-25 minuta.

2. Za to vreme na ringli zagrejati litar mleka, a u ciniji razmutiti tri kašike pšenicnog skroba i sipati u provrelo mleko. Smanjiti vatru i uz stalno mešanje kuvati (ko voli, može da skuva obican puding od vanile).

3. Kad pocnu da se stvaraju mehuri, dodati dve kašike meda, promešati, skinuti s vatre i ohladiti. U odgovarajucu cašu sipati jabuke, odozgo staviti puding i ukrasiti po želji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs