LAGAN KREMAST I LETNJI: Osvežavajući kolač s malinama koji se pravi za manje od pola sata

Kolač s malinama je savršen letnji specijalitet

Recepti
Autor:
LAGAN KREMAST I LETNJI: Osvežavajući kolač s malinama koji se pravi za manje od pola sata
Kolač s malinama, Foto: Shutterstock

Ovaj mekani kolač sa malinama uspeva svima, bez obzira na da i ste iskusni u kuhinji ili tek započinjete svoje kulinarske avanture.

Gotov je za manje od 30 minuta zahvaljujući laganoj pripremi.

Sastojci za kolač s malinama:

Za koru:

  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 4 kašike mleka
  • 3 kašike griza
  • 6 kašika brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Za krem

  • 500 ml slatke pavlake
  • kesica želatina
  • 300 ml gustog jogurta
  • 40 ml vode
  • 100 gr šećera u prahu

Za žele

  • 500 grama malina
  • 4 kašike šećera
  • kesica želatina

Priprema:

Belanca dobro umutite sa šećerom, a zatim dodajte žumanca i nastavite sa mućenjem. Postepeno sipajte mleko dok sve lepo sjedini. U drugoj posudi, pomešajte brašno, griz i prašak za pecivo, a zatim ih dodajte u smesu sa jajima i mlekom. Sve dobro promešajte kako biste dobili glatku smesu. Prelijte je u veliki podmazani pleh i stavite da se peče 30 minuta na 180 stepeni.

Kada se kora ohladi, podelite je na dva dela. U posebnoj posudi, ostavite želatin da nabubri u 40 ml vode. U drugoj šerpi, zagrejte šećer i vodu, a kada provri, dodajte maline. Kuvajte ih deset minuta, a zatim sklonite sa vatre. Ugrejani želatin pomešajte sa šećerom i malinama i ostavite da se ohladi.

Za kremu, umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst šlag. Posebno stavite želatin u vodu da nabubri. Zatim slatkoj pavlaci dodajte jogurt i šećer, pa sve dobro umutite. Ugrejani želatin zagrevajte dok se potpuno ne rastopi, a zatim mu dodajte dve-tri kašike pripremljene kreme i dobro promešajte. Postepeno sipajte preostali želatin u kremu, nastavljajući sa mućenjem. Po želji, dodajte i šaku malina u kremu kako biste je obogatili voćnim ukusom.

Sada je vreme za slaganje torte. Postavite jednu koru u pleh, pa je nafilujte kremom, ali odvojite malu količinu kreme koju ćete kasnije koristiti. Prekrijte sa drugom korom i premažite je sa preostalom kremom. Na kraju, prelijte tortu želeom od malina kako biste joj dali osvežavajući i primamljiv izgled. Vaša torta je spremna za posluživanje i uživanje u njenom ukusu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs